2018 Gattinara Riserva Osso San Grato (0,75L) - Antoniolo
De Gattinara Riserva Osso San Grato heeft een robijnrode kleur met duidelijke granaattinten. De neus is elegant met fruitige, bloemige en kruidige aroma's. Hints van roos, viooltjes, kreupelhout, maar vooral van porselein en leisteen om het karakteristieke minerale beeld te completeren. In de mond is hij vol en omhullend, evenwichtig en persistent. Topwijn!
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Andere oogstjaren en inhoudsmaten van deze wijn
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Gattinara Riserva Osso San Grato is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | PIANT53018 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2043 |
Alcohol percentage | 14.00% vol |
Flesafsluiting | natuurkurk |
Producent | Antoniolo |
Specificaties
Oorsprong | 65 jaar oude Osso San Grato wijngaard. Zuidelijke oriëntatie. Zeer vulkanische bodem. |
Opbrengst | 3.000 wijnstokken/ha - 5.000 kg/ha. |
Oogst | Eerste helft van oktober. |
Vinificatie | Spontane gisting in cementvaten met maceratie gedurende minstens 18 dagen. |
Opvoeding | Rijping gedurende 36 maanden in eiken vaten van 30 hl. Vervolgens rust de wijn 1 jaar in de fles. |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Antonio Galloni
"The 2018 Gattinara Riserva Osso San Grato is one of the great wines of the vintage. It offers notable depth married with a feeling of classicism that is palpable. Dark fruit, leather, spice, menthol, licorice, lavender and mocha all take flight from the glass. Vertical and soaring, the 2018 is seriously impressive."
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Antoniolo
Antoniolo en Gattinara. Het is onmogelijk om over deze appellatie te praten zonder de familie Antoniolo te vernoemen.
Het wijndomein Antoniolo werd in 1948 opgericht door Mario Antoniolo in Gattinara, in de Sesia-vallei in het noorden van Piemonte. Lorella en Alberto vertegenwoordigen momenteel de derde generatie en staan aan het hoofd van het domein. De rode draad die het werk van de familie Antoniolo door de generaties heen verbindt, is hun grote liefde en respect voor het land dat ze bewerken, waarbij ze zovel mogelijk proberen om eenvoudige, niet-invasieve methoden te gebruiken en ruimte te laten voor de natuur.
Meer over deze wijnproducent