Gerechten met bospaddenstoelen

De dagen worden korter en killer, het seizoen van de bospaddenstoelen is begonnen. In de Italiaanse keuken spelen de funghi tijdens de herfst een hoofdrol. De heerlijke aardse geur en de specifieke smaak kent geen gelijken. Lekker in bijvoorbeeld een hartverwarmende Risotto. Of waarom niet verrassend uit de hoek komen met een Carpaccio Funghi Porcini: puur natuur op je bord.  
En heb je al filet pur met gebakken paddenstoelen met peterselie en look geproefd?

Bij al dit lekkers hoort vanzelfsprekend een lekker glas aangepaste wijn. Een witte houtgelagerde wijn bijvoorbeeld, maar een milde rode wijn kan ook. Bij de krachtigere gerechten kiezen wij ook voor stevigere wijnen om de balans tussen het gerecht en de wijn te respecteren. Opgelet voor té tanninerijke wijnen. 

Carpaccio Funghi Porcini 

Een verfijnd koud voorgerecht met gemarineerde rauwe paddenstoelen. Werk af met verse kruiden en een heerlijke olijfolie. Eenvoudig maar verrassend. 

€ 17,97 / fles
Voldoende voorraad

 

Risotto Funghi 

Risotto (of pasta) Funghi kan gemaakt worden op 101 wijzen. Met de bospaddenstoelen maak je een typisch seizoensgerecht in een mum van tijd klaar.

 

Rood vlees met gebakken bospaddestoelen

Gebakken bospaddenstoelen met look en peterselie zijn een heerlijk bijgerecht. Ze geven een lekker stuk rood vlees zoals een filet pur een prachtig accent.

Geen producten gevonden