Advies

Buona Giornata, sono Luigi Sommelieri

Heeft u vragen of bent u op zoek naar een specifieke wijn? Ik help u graag met uw keuze. Kies hiernaast het gerecht waarbij u een wijn wilt serveren, en ik toon u enkele voorstellen. Zoekt u een parelende wijn? Deze vindt u in dit overzicht.

Met de onderstaande tips geef ik u ook advies over gebruik en opslag van wijn. Nog niet gevonden wat u zoekt of heeft u nog een vraag? Contacteer ons: +32 (0)11 22 20 37 of wijnadvies@licata.be

Zoek een passende wijn bij uw gerecht


alle gerechten

Wijnsuggesties Eindejaarsfeesten

Zoekt u een ideale wijn voor uw kerstdiner? Wilt u met een verfijnde mousserende wijn het nieuwe jaar inzetten? Ons assortiment is ruim, de keuze dus niet eenvoudig. We geven u hier al enkele tips.

Lees meer

Muraglia

Op zoek naar het perfecte eindejaarsgeschenk? Muraglia olijfolie zal zeker in de smaak vallen.

Lees meer

Tre Bicchieri in Gambero Rosso: absolute topwijnen.

De Gambero Rosso is de jaarlijkse wijnbijbel voor Italiaanse wijnen. In deze gids worden enkel de beste wijnen besproken. De score wordt weergegeven door wijnglazen. 3 glazen of Tre Bicchieri zijn de absolute toppers. 

Lees meer

Recepten met de aromatische olijfoliën van Muraglia

De aromatische olijfoliën van Muraglia zijn échte smaakmakers. Met deze receptideeën begint u nu al te watertanden. Eenvoudig, snel en smaakvol...

Lees meer

+90 punten voor deze wijnen

Met regelmaat van de klok ontvangen wij beoordelingen van bekende wijnrecensenten over de wijnen uit ons gamma. We maakten een overzicht van de best scorende wijnen in de prijsklasse tot €25 .

Lees meer

AMARA - heerlijk aperitief of digestief

Amara 30ml

Amara , een likeur op basis van bloedappelsienen, is een nog ongekend aperitief. Of  is het een digestief? Beide kan, de mogelijkheden zijn eindeloos. We geven u enkele serveertips en recepten voor cocktails.

Lees meer

Welke wijn is lekker bij mosselen?

Kan u ook zo genieten van heerlijke mosselen? Of u nu een dampende mosselpot met frietjes serveert, of u kiest voor de meer verfijnde gerechten, een feest in het bord is het sowieso. Maar welke wijn drink je daar best bij? Enkele suggesties.

Lees meer

Hoe bewaart u het beste uw wijnen?

Wijn bewaren is niet eenvoudig, maar toch essentieel om de smaak van uw wijnen goed te laten evolueren. Met deze tips helpen we u om de wijnen in perfecte condities te laten rijpen.

Lees meer

Wijnkelder beheer

Af en toe de wijnkelder ordenen is een must en trouwens een fijn werkje. Met een inventaris houdt u een overzicht van uw wijnvoorraad bij. Deze fiche is een handig hulpmiddel, maak er zeker gebruik van. 

Lees meer

Waarom geeft Licata Vini een kristallen glas bij degustaties?

Er zijn vele verschillen tussen een kristallen of een glazen glas. Deze verschillen beïnvloeden de smaak van een wijn. Licata Vini geeft een kristallen glas bij zijn degustaties, wat de kwaliteit van de wijn volledig tot zijn recht laat...

Lees meer