Advies

Buona Giornata, sono Luigi Sommelieri

Heeft u vragen of bent u op zoek naar een specifieke wijn? Ik help u graag met uw keuze. Kies hiernaast het gerecht waarbij u een wijn wilt serveren, en ik toon u enkele voorstellen. Zoekt u een parelende wijn? Deze vindt u in dit overzicht.

Met de onderstaande tips geef ik u ook advies over gebruik en opslag van wijn. Nog niet gevonden wat u zoekt of heeft u nog een vraag? Contacteer ons: +32 (0)11 22 20 37 of wijnadvies@licata.be

Zoek een passende wijn bij uw gerecht


alle gerechten

Hoe bewaart u het beste uw wijnen?

Wijn bewaren is niet eenvoudig, maar toch essentieel om de smaak van uw wijnen goed te laten evolueren. Met deze tips helpen we u om de wijnen in perfecte condities te laten rijpen.

Lees meer

Contratto Vermouth

De laatste jaren wint de Vermout aan populariteit. En niet zonder reden. Deze typische Italiaanse drank kan puur gedronken worden, of is ook een ideale basis voor uw aperitieven. Vind hier inspiratie.

Lees meer

Tre Bicchieri in Gambero Rosso: absolute topwijnen.

De Gambero Rosso is de jaarlijkse wijnbijbel voor Italiaanse wijnen. In deze gids worden enkel de beste wijnen besproken. De score wordt weergegeven door wijnglazen. 3 glazen of Tre Bicchieri zijn de absolute toppers. 

Lees meer

Is wijn in een grote fles beter?

Absoluut. Hoe groter de fles, hoe beter de wijn kan rijpen. De verhouding tussen het zuurstofgehalte en de volume wijn beïnvloedt het rijpingsproces . Een magnum bevat 1,5l, dus 2 maal het courante formaat 0,75l. 

Lees meer

Welke wijn is lekker bij mosselen?

Kan u ook zo genieten van heerlijke mosselen? Of u nu een dampende mosselpot met frietjes serveert, of u kiest voor de meer verfijnde gerechten, een feest in het bord is het sowieso. Maar welke wijn drink je daar best bij? Enkele suggesties.

Lees meer

Waarom geeft Licata Vini een kristallen glas bij degustaties?

Er zijn vele verschillen tussen een kristallen of een glazen glas. Deze verschillen beïnvloeden de smaak van een wijn. Licata Vini geeft een kristallen glas bij zijn degustaties, wat de kwaliteit van de wijn volledig tot zijn recht laat...

Lees meer