Experimenteer met de aromatische olijfolie van Muraglia

De aromatische olijfoliën van Muraglia geven elk gerecht een extra toets. De mogelijkheden zijn eindeloos. Chef Kevin Bonanno ging voor ons aan de slag en bereidde enkele heerlijke gerechten. Dankzij zijn recepten kan je thuis meteen zelf aan de slag!

 

Kevin Bonanno

Chef Kevin Bonanno maakte 6 jaar lang deel uit van de garde jonge chefs bij Jong Keukengeweld. Hij deed werkervaring op bij Hoeve Saint Paul, Aan Tafel bij Luc Bellings. Vervolgens baatte in Zutendaal zijn eigen restaurant Le Cinquième uit en werd door Gault&Millau meermaals gequoteerd met een mooie 14/20. Momenteel kan je hem via zijn nieuwe concept boeken als Personal Chef bij je thuis of op een feest.

De recepten:


 

Trofie met salsiccia, kerstomaat, broccoli en olio di peperoncino

Ingrediënten (voor 2 personen):

Bereiding:

  • Ontvel de venkelworst en pluk in stukken.
  • Stoof de fijngesneden ajuin en look kort aan in olijfolie en een scheut olie van peperoncino.
  • Voeg de venkelworst toe en stoof goed aan.
  • Voeg de verse kerstomaten toe en laat 1 min goed sudderen op een hard vuur.
  • Voeg het blik kerstomaten toe, kruid af met peper en zout en laat 30 min op een zacht vuurtje trekken.
  • Voeg de roosjes broccoli eraan toe en neem van het vuur na 10 min.
  • Serveer in een diep bord en werk af met de olie van peperoncino.
WIJNTIP : Valpolicella Classico 2019 - Allegrini

 


Burrata met san marzano tomaat, basilicum en olie van selder

Ingrediënten (voor 2 personen):

 

Bereiding:

  • Snijd 2 tomaten in dunne schijfjes, besprenkel met een beetje witte balsamico en dresseer op een bord.
  • Plaats de burrata in het midden.
  • Snijd uit de andere 2 tomaten mooie partjes en verdeel over de borden.
  • Kruid het geheel af met zeezout en peper.
  • Garneer met verse basilicum en werk royaal af met de olie van selder!
  • De combinatie van tomaat en selder is verbluffend.

Tip: je kan indien gewenst ook afwerken met verse, dun gesneden groene selder

WIJNTIP : Verdicchio di Matelica Riserva 2016 - Cambrugiano

 


Tartaar van zalm met radijs, rucola en olie van gember

Ingrediënten (voor 2 personen):

Bereiding:

  • Snijd de zalm in een fijne tartaar en houd koel.
  • Was de radijzen en rucola, snijd de radijzen in dunne plakjes.
  • Snijd lente-ui, bieslook en koriander fijn en voeg aan de zalm toe.
  • Kruid de tartaar af met zeezout, peper en ruim gemberolie.
  • Dresseer vervolgens speels op een bord en werk af met nog enkele druppels gemberolie.
WIJNTIP : Il rosé di Casanova 2019 - Casanova della Spinetta

 


Noordzeevis met gestampte aardappel, jongewortel, lente-ui en olie van citroen

Ingrediënten (voor 2 personen):

 

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappels gaar in gezouten water.
  • Schil de jonge wortelen en kook ze beetgaar in gezouten water, snijd ze vervolgens in 4.
  • Prak de aardappel grof en werk af met citroenolie, peper en wat lente-ui.
  • Verwarm de wortelen met een klont boter en kruid af.
  • Bak de vis gaar in de pan.
  • Dresseer alles op een bord en werk af met lente-ui, dille en citroenolie.
WIJNTIP : Greco di Tufo Cutizzi 2018 - Feudi di San Gregorio 

 

Benieuwd naar het ontstaan van deze aromatische olijfoliën? Bekijk het filmpje hier.