2018 Gattinara Riserva San Francesco (0,75L) - Antoniolo
De Gattinara Riserva San Francesco heeft een robijnrode kleur met lichte granaatkleurige accenten. De neus is elegant met fruitige en kruidige aroma's, evenals tonen van kersen, wilde bessen, peper, leer en een mooie mineraliteit. Intens, complex, aangenaam en mineraal in de mond met een persistente afdronk.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Andere oogstjaren en inhoudsmaten van deze wijn
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Gattinara Riserva San Francesco is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | PIANT52018 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2038 |
Alcohol percentage | 14.00% vol |
Flesafsluiting | natuurkurk |
Producent | Antoniolo |
Specificaties
Oorsprong | San Francesco wijngaard, 65 jaar oud. Westelijke oriëntatie. Vulkanische bodem, aanwezigheid van rots en zand. |
Opbrengst | 3.000 wijnstokken/ha - 5.000 kg/ha. |
Oogst | Eerste helft van oktober. |
Vinificatie | Spontane gisting in cementvaten met maceratie gedurende minstens 18 dagen. |
Opvoeding | Rijping gedurende 18 maanden in eiken vaten van 500 liter, daarna 18 maanden in vaten van 30 hl. Vervolgens rust de wijn 1 jaar in de fles. |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Antonio Galloni
"The 2018 Gattinara Riserva San Francesco is a wine of notable savory aromatic intensity. Fruit seems to be more in the background here, yet all the elements are so nicely balanced. There is a bit of new oak imprint at this stage, but time in the glass helps this open considerably. The San Francesco is a Gattinara of texture more than anything else."
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Antoniolo
Antoniolo en Gattinara. Het is onmogelijk om over deze appellatie te praten zonder de familie Antoniolo te vernoemen.
Het wijndomein Antoniolo werd in 1948 opgericht door Mario Antoniolo in Gattinara, in de Sesia-vallei in het noorden van Piemonte. Lorella en Alberto vertegenwoordigen momenteel de derde generatie en staan aan het hoofd van het domein. De rode draad die het werk van de familie Antoniolo door de generaties heen verbindt, is hun grote liefde en respect voor het land dat ze bewerken, waarbij ze zovel mogelijk proberen om eenvoudige, niet-invasieve methoden te gebruiken en ruimte te laten voor de natuur.
Meer over deze wijnproducent