Contratto Spirits

De eerste recepten van de spirits van Contratto dateren van 1890. Hun wijn werd op smaak gebracht en versterkt door toevoeging van kruiden, specerijen en alcohol.  De gearomatiseerde wijnen werden in de wijde omgeving zeer gewaardeerd. De beroemdste bartenders laten zich inspireren door de Contratto Spirits om nieuwe recepten te bedenken. We geven u graag enkele suggesties:

Waarom Contratto Spirits?

Het bewaken van smaak en kwaliteit is niet eenvoudig. De basiswijn, het versterkende distillaat, het kruidenmengsel, de extractietijd en temperatuur spelen allen een rol in het eindresultaat. Hier waakte de oprichter, Guiseppe Contratto, dan ook zeer stipt over. In de jaren '30 bereikte hij een productie van meer dan 100.000 flessen per jaar, een hoogtepunt.
Maar na WOI daalde de populariteit enorm en in de jaren '60 werd de productie zelfs volledig stil gelegd.

De laatste jaren groeide de populariteit van de klassieke spirits terug. Sinds 2011 is het domein in handen van de familie Rivetti en werd de productie van Vermouth terug opgestart. Zoals Giorgio Rivetti, bekend van het wijnhuis La Spinetta, ook zijn wijnen maakt, werkt hij hier ook met respect voor de recepten die teruggevonden werden.

Het assortiment

 Vermouth Bianco (0,75L) - Contratto - Vermout
€ 26,97 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar
 Vermouth Rosso (0,75L) - Contratto - Vermout
€ 26,97 / fles

Beperkte voorraad: 20
meteen leverbaar
 Americano Rosso (0,75L) - Contratto - Vermout
€ 26,97 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar
 Aperitivo (1L) - Contratto - Likeuren
€ 26,97 / fles

Voldoende voorraad
meteen leverbaar

Recepten

De Spirits van Contratto zijn heerlijk om puur te drinken, met of zonder ijs. Maar gebruik ze ook eens in een cocktail. Gebruik de recepten hieronder of in deze bijlage vind je inspiratie.

De aperitivo is de artisanale variant van de bekende Aperol. Een complex aperitief met een prachtig smakenpallet. 

Contrattino

Serveer de cocktail in een groot wijnglas, met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel. 

Lime Tears

Start met de ijsblokjes en giet hier de Vermouth Bianco en de Gin over. Voeg suiker, limoensap en de munt toe naar eigen smaak. Vul de cocktail bij met wat soda. Serveer met limoenschijfjes en muntblaadjes.

Milano

Vul het glas met ijsblokjes en doe hier de Vermouth Rosso bij. Giet nu voorzichtig de Moscato d'Asti erbij. Om de bubbels zo lang mogelijk in het glas te houden, kan je een cocktaillepel gebruiken. Giet de Moscato d'Asti voorzichtig langs de gedraaide steel.

Deze cocktail werd ook geserveerd tijdens de Giro della Primavera!

Napoli

Meng de Americano Rosso met de sinaasappelsap. Giet de Millesimato Brut voorzichtig in het glas om de bruis te behouden. Serveer met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel.

Negroni Sbagliato

Meng de Vermouth Bianco en Vermouth in het glas met ijsblokjes. Giet de Millesimato Brut voorzichtig in het glas om de bruis te behouden. Serveer met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel.