2019 Barolo Monvigliero (1,5L) - Vietti
De Barolo Monvigliero heeft een robijnrode kleur. Zeer delicaat maar intens aroma. Zeer elegant in de mond met toetsen van aardbei, kers en roos. De tannines zijn persistent, rond en zijdeachtig, perfect in harmonie met de fruitstructuur van de wijn. Lange aanhoudende afdronk met kruidige tonen.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
-
JS 98-RP 96-V 92
Barolo Rocche di Castiglione 2017
1,5L | ViettiJe bespaart 10%€ 444,97 € 400,47 -
V 98-JS 97-RP 96
Chianti Classico Gran Selezione Vigneto Bellavista 2018
1,5L | Castello di Ama€ 399,97
Algemene informatie
Artikelcode | PIVIE57419 |
Inhoud | 1,5L |
Alcohol percentage | 14.50% vol |
Flesafsluiting | natuurkurk |
Producent | Vietti |
Specificaties
Oorsprong | De Monvigliero wijngaard heeft niet alleen de reputatie de belangrijkste Cru van het dorp Verduno te zijn, maar ook een van de meest prestigieuze van de hele Barolo regio. Wijngaard met zuid-oostelijke oriëntatie, op een hoogte van 320 meter. Kalkrijke en kleiachtige bodem. De Monvigliero heuvel ligt op het zuidzuidoosten; het perceel waar Vietti de druiven voor deze wijnen teelt ligt op ongeveer 320 meter hoogte. De bodem is kalk- en kleiachtig met Sant'Agata's mergel. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd van ongeveer 50 jaar en zijn geplant, met behulp van het Guyot trellis systeem, met een dichtheid van 4.500 planten per hectare. 2018 is de eerste jaargang van de Cru Monvigliero geproduceerd door Vietti. |
Opbrengst | 4.500 wijnstokken/ha. |
Oogst | Handgeplukt op 3 oktober. |
Vinificatie | De druiven werden slechts gedeeltelijk ontsteeld (40%) en voorzichtig gekneusd voordat ze in inox tanks werden gebracht voor de maceratie en de alcoholische gisting. 60% van de druiven werd toegevoegd om als "whole-cluster" gevinifieerd te worden. Na vijf dagen koude maceratie begon de alcoholische gisting met verhoging van de temperatuur. De totale contacttijd met de schillen bedroeg ongeveer vier weken. De malolactische gisting vond plaats op eikenhout. |
Opvoeding | 24 maanden in grote eikenhouten vaten. |
Analytisch | Droogextract: 30,55 g/l - totale aciditeit: 6,17 g/l - restsuikers: 1,05 g/l - sulfieten: 80 mg/l - pH: 3,35 |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Vietti
Gelegen in het hart van de Langhe, in het dorp Castiglione Faletto. Het landgoed Vietti werd in 1800 gesticht door Carlo Vietti, maar ontwikkelde zich pas echt in de jaren zestig. Het lag aan de basis van het concept van cru in de Barolo.
De jaren '60 waren een keerpunt in de geschiedenis van het landgoed met het huwelijk van Luciana Vietti en Alfredo Curado, oenoloog van beroep en een groot kunstliefhebber. De intuïties van Alfredo zullen de basis vormen van het domein dat we vandaag kennen, met name dankzij de creatie van één van Barolo's eerste cru's (Rocche di Castiglione - 1961), de wijnbereiding van de monocépage arneis (1967) of de uitvinding van de auteur's etiketten (1974). Inmiddels is het domein uitgegroeid tot één van de meest erkende domeinen van Italië. In 2016 werd het domein gekocht door een Amerikaans investeringsfonds, de dagdagelijkse leiding blijft wel in handen van Elena en Luca Vietti.
Meer over deze wijnproducent