2014 Valpolicella Ripasso (0,75L)

Producent: Corte Giara

Actuele status: Voldoende voorraad /
leverbaar vanaf 30 mei 2017
€ 15,97 per fles

  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 100
  • Binnen 5 werkdagen geleverd

De Valpolicella Ripasso geurt heerlijk en intens naar bosvruchten, vanille, blonde tabak en noten. Door de dubbele gisting is de smaak heel intens en super sappig met toch een soepele structuur dankzij de rijpe tannines. Kortom, een fruitige Valpolicella op steroïden!

  • Artikelcode: VECOR52014
  • Inhoud: 0,75L
  • Jaartal: 2014
  • Producent: Corte Giara
  • Wijnstijl: vol, medium-intens, droog, fruitig, kruidig
  • Appellatie: DOP Valpolicella Ripasso
  • Druivensoorten: 70% corvina veronese, 30% rondinella
Meer over deze producent

Wijnmerk gelanceerd door de familie Allegrini voor wijnen van aangekochte druiven. Het gamma telt vele wijnstijlen en -kleuren.

Leer meer over deze wijnproducent → Kenmerken

Serveren bij:
kruidige schotels, stoof- en suddergerechten, rood vlees met saus, lams- en schapenvlees, pluimwild, pelswild

Oorsprong:
De druiven worden aangekocht van druiventelers met heuvelachtige wijngaarden verspreid over de Valpolicella-appellatie op hoogtes van 180 tot 250 meter. De wijngaarden hebben allemaal een zuidoostelijk gerichte helling en zijn in pergolavorm geleid. De bodem bevat vooral klei en kalk. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is 27 jaar en de gemiddelde plantdichtheid is 3.000 wijnstokken per hectare.

Opbrengst:
-

Oogst:
Handmatige oogst verspreid over verschillende oogstdagen van 20 september tot en met 15 oktober.

Vinificatie:
Eerst worden al de druiven ontrist en zacht gekneusd. Dan volgt een 1ste alcoholische gisting gedurende acht dagen aan een temperatuur variërend tussen 23 en 28 °C. In februari voegt men aan de piepjonge wijn de uitgeperste overgebleven schilletjes van de Amaronewijn toe en start een 2de alcoholische gisting, die opnieuw acht dagen duurt maar ditmaal aan 15 à 19 °C. Malolactische omzetting (van het harde appelzuur in het zachtere melkzuur) heeft eind maart plaats.

Opvoeding:
Na de malolactische omzetting rust de wijn eerst 4 maanden in de inox tanks, daarna 11 maanden in Slavische tonnen en ten slotte ook nog 2 maanden in de fles alvorens hij op de markt wordt gebracht.

Analytisch:
13,80 % alc. vol. - totale aciditeit 5,50 g/l - residuele suikers: 5,7 g/l - pH 3.45

Productie:
50.000 flessen 0,75

Bewaarpotentieel:
tot eind 2021

Bekijk alle producten van dit wijnhuis

Bent u ook al benieuwd naar jaargang 2015? Blijf op de hoogte wanneer deze jaargang beschikbaar is.

U heeft deze wijn ook gekocht of al eens gedronken? Ook uw mening is voor ons van groot belang.

Deel hier uw mening over deze wijn