2016 Montefalco Rosso Riserva (0,75L)

Arnaldo Caprai

2016 Montefalco Rosso Riserva (0,75L)

Producent: Arnaldo Caprai

€ 34,97 per fles
Beperkte voorraad: 9 /
meteen leverbaar
Actuele status: Beperkte voorraad: 9 / meteen leverbaar
€ 34,97 per fles

  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 195
  • Snelle levering of afhaling

De Montefalco Riserva heeft een robijnrode intense kleur met paarse reflecties. De neus barst van aromas van bosvruchten, kruiden en een toets van vanille. De smaak is vol, evenwichtig en krachtig. De afdronk heeft een mooie lengte.

  • Artikelcode: UMCAP55016
  • Inhoud 0,75L
  • Appellatie: DOC Montefalco
Jaartal:
2016 2018
Wijnstijl:
vol, krachtig, droog
fruitig
kruidig
houtgerijpt
mineraal
tannines
aciditeit
Producent:
Meer over deze producent

Een van de twee grondleggers van de moderne wijnbouw in Umbrië. Arnaldo Caprai erkende als eerste wijnmaker het potentieel van de sagrantino, deze druif is dan ook de absolute topper van dit huis.

Leer meer over deze wijnproducent →
Wat vinden professionele recensenten van deze wijn?
JamesSuckling.com: 95
Mening van onze klanten


Download afdrukbare wijnfiche Plaats dit product op uw verlanglijst
Prijs:
€ 34,97 per fles
  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 195
  • Snelle levering of afhaling
Kenmerken
Bewaarpotentieel:
tot eind 2031

Serveren bij:
rood vlees, gegrild of geroosterd, zonder saus, rood vlees met saus, pluimwild, pelswild, krachtige of belegen kaas
Meer kenmerken weergeven →
Oorsprong:
Montefalco
Opbrengst:
8 tons per hectare
Oogst:
Last decade of September – First decade of October
Vinificatie:
The vinification process includes a prolonged period of fermentation and maceration (26-28 days), in order to achieve the best and most complete extraction of phenolics. After racking, the wine remains in stainless steel tanks for about 4 months. 70% has a 20 months ageing in Slavonian oak barrels, the other 30% in French oak, 6 months ageing in bottle.
Flesafsluiting:
natuurkurk
Analytisch:
Alc: 13.5% vol
Productie:
-
Prijs:
€ 34,97 per fles
  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 195
  • Snelle levering of afhaling
€ 34,97
Actuele status: Beperkte voorraad: 9 / meteen leverbaar
€ 34,97 per fles

  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 195
  • Snelle levering of afhaling