2015 Bardolino (0,75L)

Producent: Corte Giara

Actuele status: Beperkte voorraad: 5 /
leverbaar vanaf 30 mei 2017
€ 8,47 per fles

  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 100
  • Binnen 5 werkdagen geleverd

De robijnrode Bardolino geurt schitterend naar sappige kersen en wat kruiden. Hier drink je vlotjes enkele glazen van leeg want de soepele structuur, de frisse zuren en het krokante fruit doen je steeds naar nog een slok verlangen! Schenk dit fruitbeestje gerust iets kouder (16 °C).

  • Artikelcode: VECOR55015
  • Inhoud: 0,75L
  • Jaartal: 2015
  • Andere jaartallen: 2016
  • Producent: Corte Giara
  • Wijnstijl: fris, subtiel, droog, fruitig
  • Appellatie: DOP Bardolino
  • Druivensoorten: 50% corvina, 15% molinara, 35% rondinella
Meer over deze producent

Wijnmerk gelanceerd door de familie Allegrini voor wijnen van aangekochte druiven. Het gamma telt vele wijnstijlen en -kleuren.

Leer meer over deze wijnproducent → Kenmerken

Serveren bij:
charcuterie, koud buffet van vlees + salades, vegetarische schotels, deegwaren of risotto op basis van tomaten- of vleessaus, gevogelte zonder saus, wit vlees zonder saus, zachte of jonge kaas

Oorsprong:
De druiven voor deze wijn worden gekocht van druiventelers die wijngaarden bezitten rond het dorp Bardolino op de oostelijke oever van het Gardameer. De wijngaarden liggen gemiddeld op een hoogte van 200 meter en zijn aangeplant met een dichtheid van 3.000 wijnstokken per hectare. Ze hebben allemaal een goede zuidwestelijke expositie. De bodem bevat veel rolkeien afkomstig van oude gletsjers.

Opbrengst:
70 hl per ha.

Oogst:
Manuele oogst in september.

Vinificatie:
Eerst worden de druiventrossen ontrist waarna de druiven zacht gekneusd worden. Ten slotte wordt de alcoholische gisting opgestart in temperatuurgecontroleerde inox tanks en deze duurt 8 à 10 dagen aan 28 à 30 °C waarbij de wijn regelmatig wordt overgepompt voor voldoende extractie. In december ondergaat al de wijn een malolactische omzetting (waardoor het harde appelzuur wordt omgezet in het zachtere melkzuur).

Opvoeding:
De wijn rust nog 3 maanden in inox tanks alvorens hij op de markt wordt gebracht.

Analytisch:
12,65 % alc. vol - pH: 3,34 - residuele suikers: 4,9 g/l

Productie:
ons helaas niet bekend

Bewaarpotentieel:
tot eind 2018

Bekijk alle producten van dit wijnhuis

Bent u ook al benieuwd naar jaargang 2017? Blijf op de hoogte wanneer deze jaargang beschikbaar is.

U heeft deze wijn ook gekocht of al eens gedronken? Ook uw mening is voor ons van groot belang.

Deel hier uw mening over deze wijn