Zoeken

Fattoria Monticino Rosso (Imola)

Familiedomein uit Emilia-Romagna met een totaalrespect voor terroir en klimaat en het gebruik van de modernste technologie ter ondersteuning van de traditionele vinificatiemethodes. Er wordt enkel met lokale druivenrassen gewerkt. ... Lees verder


Torre San Quirico (Azzate)

Alessio Fornasetti biedt ons zijn visie op de Nebbiolo gemaakt in Lombardije: een elegante en pittige versie. ... Lees verder


Terrale - Calatrasi (San Cipriello)

Wijndomein met een lange familietraditie, dat zich vooral op de export richt. De focus ligt daarbij op de autochtone rassen cataratto, grillo en nero d’avola, en de internationale druif syrah. ... Lees verder


Montevetrano (San Cipriano Picentino)

Klein domein waar tot voor kort slechts één wijn werd geproduceerd, ‘Montevetrano’, een blend van 60% cabernet sauvignon, 30% merlot en slechts 10% aglianico. In 2011 werd een 100% aglianicowijn geïntroduceerd, ‘Core’. ... Lees verder


Teruzzi & Puthod (San Gimignano)

Domein in Toscane, in handen van de Cinzane-groep. Voormalig eigenaar Teruzzi zorgde er eigenhandig voor dat Vernaccia di San Gimignano evolueerde van toeristenwijn tot een van Italië’s meest succesvolle namen op het vlak van wijn. ... Lees verder


Panizzi (San Gimignano)

Domein in San Gimignano onder leiding van Simone Niccolai. Men hecht veel belang aan de wijngaard, getuige de verschillende densiteiten van aanplanten, snoeimethodes en klonen. Je vindt zowel frisse, fruitige als krachtige, complexe wijnen. ... Lees verder


Tenuta San Guido (Bolgheri)

Domein van Markies Incisa della Rochetta, heimat van de legendarische Sassicaia. Het domein levert ook nog de ‘Guidalberto’, een compleet andere, maar even verfijnde wijn, en ‘Le Difese’, gebaseerd op cabernet sauvignon met 30% sangiovese. ... Lees verder


San Leonardo (Avio)

Wijndomein uit Trentino met een lange traditie in Bordelese druiven, produceert in samenwerking met topwijnconsultant Giacomo Tachis. ... Lees verder


Li Veli (Cellino San Marco)

Wijndomein met een geschiedenis van meer dan een eeuw, waar nu de familie Falvo aan het roer staat. De wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd en staan aangeplant met lokale druivenrassen. ... Lees verder


Ottella (San Benedetto di Lugana)

Producent van drie wijnen, in verschillende stijlen en intensiteitsgraden. Absolute topper is de Molceo, met de allerhoogste onderscheiding in de ‘Gambero Rosso’. ... Lees verder


Bisol (San Stefano di Valdobbiadene)

Producent van Prosecco's en andere schuimwijnen, waaronder verschillende onder de merknaam 'Talento Metodo Classico'. ... Lees verder


Feudi di San Gregorio (Sorbo Serpico Avellino)

Topdomein in het hart van Campanië, met een bijzonder uitgebreid gamma wijnen. De aglianicodruif speelt hier de eerste viool, naast andere autochtone rassen. Met eigen sterrenrestaurant Marennà. ... Lees verder


Ronco del Gnemiz (San Giovanni al Natisone)

Ronco del Gnemiz is reeds meer dan een halve eeuw in het bezit van de familie Palazzolo. Binnen hun aanbod vind je wijnen op basis van internationale rassen, naast de witte wijn ‘Bianco San Zuan’, op basis van de zeer typische friulano. ... Lees verder


Sandro Fay (San Giacomo di Teglio)

Familiedomein dat belang hecht aan de aparte authenticiteit van elke wijngaard. Dit resulteert in de productie van verschillende single vineyard-cru’s. ... Lees verder


Terre di Ginestra - Calatrasi (San Cipirello)

Wijndomein met een lange familietraditie, dat zich vooral op de export richt. De focus ligt daarbij op de autochtone rassen cataratto, grillo en nero d’avola, en de internationale druif syrah. ... Lees verder


Il Colombaio di Santa Chiara (San Gimignano)

Colombaio di Santa Chiara is van de meest belovende domeinen van San Gimignano. Zij gebruiken enkel autochtone druivensoorten en profileren zich als een grootse kwaliteitsproducent in wording. ... Lees verder