2020 Messorio (0,75L) - Le Macchiole
De Messorio 2019 heeft een intense kleur met paarse schijn. Volle body met een ongekende finesse. Donkere kersen, pruimen, kruiden, mokka en opgelichte bloementonen bouwen zich op in de pittige, exotische afdronk.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
-
JS 96-RP 95-V 95
Brunello di Montalcino Sugarille 2018
0,75L | Pieve Santa Restituta - Gaja€ 225,00
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Messorio is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | TOMAC75020 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2040 |
Alcohol percentage | 14.50% vol |
Flesafsluiting | natuurkurk |
Producent | Le Macchiole |
Specificaties
Oorsprong | Bolgheri, Contessine and Puntone vineyards, gemiddelde leeftijd van 15 jaar. |
Opbrengst | 0,380 kg per plant. |
Oogst | 1ste week van september. |
Vinificatie | Fermentatie en maceratie gedurende 20 dagen in roestvrije tanks aan een temperatuur van tussen de 30°en 32°C, dagelijkse remontages, malolactische fermentatie in barriques gevolgd door een rijping van 18 maanden. |
Opvoeding | 18 maanden in tonnen van 112 liter (sigarillo). |
Analytisch | Totale aciditeit: 6,7 g/l - pH: 3,5 - droogextract: 35,70 g/l |
Productie | 10.000 flessen |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Le Macchiole
Familiedomein in de Bolgheri-regio in Toscane, in handen van Cinzia Campolmi. Het domein biedt één witte wijn, ‘Paleo Bianco’ en verschillende rode topwijnen op basis van cabernet franc, syrah en merlot.
Op een boogscheut van de Tyrreense Zee, in Bolgheri, ligt Le Macchiole, genoemd naar de boerderij waar het bedrijf in 1975 oorspronkelijk werd opgericht. Eugenio Campolmi was niet tevreden met de kwaliteit van de bescheiden wijn die zijn vader en grootvader op de markt brachten en besloot in 1981 de wijngaarden te herplanten op de huidige locatie. Na de tragische dood van Eugenio in 2002 nam zijn vrouw Cinzia de moedige beslissing om het werk van haar man voort te zetten met de hulp van wijnmaker Luca D’Attoma die al sinds 1991 Le Macchiole bijstond. De kelders werden verbouwd, om meer ruimte te geven aan de verschillende vaten en cementen cuves waarin de wijnen worden gevinifieerd.
Meer over deze wijnproducent