De dieprobijnrood gekleurde La Grola geurt aangenaam naar rijpe zwarte bessen en naar bloemen. De lichte houttoets in de neus zorgt voor extra complexiteit. Vrij krachtig in de mond met intens fruit en een hint chocolade.
Wijndomein in het hart van de Valpolicellaregio, al vijf eeuwen lang een familiebedrijf en met verve vertegenwoordigd door Marilisa Allegrini. Productie van één witte en zeven rode topwijnen.
gerookte vis, stoof- en suddergerechten, rood vlees, gegrild of geroosterd, zonder saus, rood vlees met saus, lams- en schapenvlees, krachtige of belegen kaas
Podere La Grola, Sant’Ambrogio di Valpolicella, op een hoogte van circa 300m en met een zuidoostelijke ligging. De bodem bestaat vooral uit krijt en kalk.
Opbrengst:
53 hl/ha
Oogst:
Handmatige oogst tijdens de tweede helft van september
Vinificatie:
Eerst worden de druiven ontrist en zacht gekneusd. Vervolgens start de alcoholische gisting aan een temperatuur variërend tussen 22°-30°C. Na de gisting weekt de wijn nog 10 dagen wat verder. De malolactische omzetting (waardoor het harde appelzuur wordt omgezet in het zachtere melkzuur) heeft plaats eind december.