Verdicchio Villa Bucci: de beste witte wijn ter wereld.

De Verdicchio dei Castelli di Jesi van Villa Bucci behaalt in de top "100 most exciting wines" van Wine Enthusiast de tweede plaats en is hiermee dé beste Italiaanse wijn én de beste witte wijn ter wereld. 

De proefnotities klinken als een viering van Ampelio Bucci, zijn bijnaam in de wijnwereld : "de professor". De ondernemer ontwikkelde in het begin van de jaren tachtig de wijnsector van het familiebedrijf in de zachte heuvels van de Castelli di Jesi. Zijn missie : de waarde verhogen van de inheemse druivensoort, de Verdicchio

Verdicchio Villa Bucci

"Deze verbluffende witte wijn opent met verleidelijke aroma's van mediterrane vegetatie, gele lentebloemen, eucalyptus en citrus," becommentarieert Wine Enthusiast over Villa Bucci's 2019 Verdicchio, "het gehemelte is heerlijk en de zuurtegraad kruidig. Een minerale en zilte noot voegt diepte toe. Absoluut prachtig."  

De lange, tongstrelende smaak past goed bij schelpdieren, visstoofpotje, varkensschenkel met citroen en gemengde gegrild wit vlees. 

Onze voorradige Verdicchio's van Villa Bucci : 

Geen producten gevonden

Verdicchio dei Castelli di Jesi

Verdicchio dei Castelli di Jesi, waarvan in 2018 het 50-jarig bestaan van de DOC werd gevierd, is een zeer veelzijdige inheemse variëteit die sinds de 8e eeuw bijna uitsluitend in de regio Marche voorkomt, en in geringe mate in Lazio. 

De belangrijkste teeltgebieden van Verdicchio zijn de Castelli di Jesi, in de provincie Ancona, en Matelica in de provincie Macerata. Voor Verdicchio dei Castelli di Jesi en Classico bedraagt het alcoholgehalte ten minste 11,5°. Minimaal 12,5° voor de Riserva. Minimum 12° voor de Classico Superiore.

De evolutie die de wijn de laatste jaren heeft doorgemaakt van een eenvoudige tafelwijn tot een buitengewone witte wijn wordt nu door alle internationale deskundigen erkend. 

Lees hier meer over Villa Bucci

 

Lees hier het volledige artikel