Satta Michele

Na zijn studies aan de landbouwschool van de universiteit van Pisa begon Michele Satta zijn carrière oorspronkelijk bij een fruit- en groenteteler. De liefde voor de natuur die hij van jongs af aan reeds koesterde, vertaalt hij vandaag in de wijnbouw. In een uit de rotsen uitgehouwen kelder in Castagneto Carducci binnen de appellatie Bolgheri produceert hij zijn wijnen.

In totaal maakt hij drie rode wijnen onder de Bolgherivlag: een basiswijn, ‘Piastraia’ en ten slotte ‘I Castagni’. De eerste twee hebben cabernet sauvignon, sangiovese, merlot en syrah in de blend, terwijl de laatste, hun topwijn, een zeldzame blend is van cabernet sauvignon, syrah en teroldego. Er wordt ook nog een pure sangiovese gemaakt (‘Cavaliere’), vrij ongewoon in Bolgheri, die dan ook het IGP-label moet dragen. De witte IGP-wijnen zijn een viognier enerzijds (‘Gioven Re’ genoemd) en een blend van vermentino en sauvignon anderzijds (‘Costa di Giulia’).

www.michelesatta.com

Bekijk alle producten van dit wijnhuis