2014 SommoClivo (0,75L) - Torre San Quirico
De Sommoclivo heeft een diepe en helderrode kleur. In de neus ontwikkelen zich vooral aromas van cassis, kruiden en oranjebloesem. Geraffineerd in de mond en een perfecte verlenging van deze aroma's. Complexe structuur en perfect in evenwicht. Een (heel) grote wijn in wording voor wie geduldig is.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
-
JS 97-RP 95-V 94
Brunello di Montalcino Montosoli 2017
0,75L | AltesinoJe bespaart 10%€ 89,99 € 80,99 -
JS 93-RP 93-V 91
Brunello di Montalcino Vallocchio 2017
0,75L | FantiJe bespaart 10%€ 57,97 € 52,17
Andere oogstjaren van deze wijn
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van SommoClivo is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | LOQUI90014 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2034 |
Alcohol percentage | 14.00% vol |
Flesafsluiting | diam |
Producent | Torre San Quirico |
Specificaties
Oorsprong | Azzate, 500m hoogte, zuid-zuidwestelijke oriëntatie. |
Oogst | 6 oktober |
Opvoeding | 26 maanden barriques - 24 maanden inox - 12 maanden op fles |
Analytisch | Alc. 14% vol |
Productie | 4.000 flessen 0,75 |
Schrijf een recensie
Voeg als eerste een recensie voor deze wijn toe.

Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties







Wijnhuis Torre San Quirico
Alessio Fornasetti biedt ons zijn visie op de Nebbiolo gemaakt in Lombardije: een elegante en pittige versie.
Torre San Quirico is in 2000 ontstaan uit de passie van Alessio Fornasetti. Het landgoed is gelegen in Azzate, in de provincie Varese, niet ver van het meer met dezelfde naam. Het ligt aan de top van de morene heuvel van San Quirico (500 m boven de zeespiegel) en het gebouw, een architectonisch juweel van Vico Magistretti, kijkt uit over twee hectare wijngaarden beplant met Nebbiolo: de Sommoclivo. Het vroegere zomerhuis op het landgoed is nu verfraaid met een moderne kelder volgens de meest vooruitstrevende technologieën. Er staat slechts één kapitein aan het roer: Alessio Fornasetti, die in het begin van de jaren 2000 besloot de stad voor dit unieke project op te geven en zich opnieuw te begeven in de multiseculaire wijncultuur van een eerder - door de phylloxera - verwaarloosd terroir.
Meer over deze wijnproducent