Sebastian Van de Sype - Tenuta La Fiaminga

Het domein is gelegen in Castelvetro, in de provincie Modena in Emilia Romagna. Sebastian cultiveert wijngaarden die een oppervlakte van bijna 10 hectare beslaan. De meeste wijnstokken zijn 15 tot 20 jaar oude Lambrusco Grasparossa, terwijl een klein deel van het land is gewijd aan trebbiano.

Gecertificeerde biologische landbouw in overeenstemming met de wens om een natuurlijk kwaliteitsproduct te creëren dat het grondgebied tot zijn recht laat komen.

De landbouwfilosofie is gebaseerd op een subtiel evenwicht tussen natuurlijke/biologische processen en menselijk ingrijpen, waarbij handarbeid in alle mogelijke processen behouden blijft.

Er zijn twee vinificatiemethoden: de voorouderlijke methode en de traditionele methode. In de kelder vindt spontane gisting plaats met inheemse gisten, de rijpingsvaten zijn van staal en de hergisting vindt direct in de fles plaats.

Bovendien wordt Sebastian in alle productiestadia bijgestaan door zijn vriend Frank Cornelissen, die hem adviseert over alle aspecten van het bedrijf.

www.sebastianvandesype.it

Bekijk alle producten van dit wijnhuis
Andere wijnhuizen in deze regio: