Zoeken

Villa Sparina (Gavi)

Wijndomein met een voorliefde voor de cortesedruif, een van de meest karaktervolle witte druiven uit Piëmonte. Ultiem bewijs van de mogelijkheden van deze druif is de cru ‘Monterotondo’ van Villa Sparina. Met gastenverblijf ‘L’Ostelliere’. ... Lees verder


Tenuta di Ghizzano (Ghizzano di Peccioli)

14de-eeuws familiedomein, met een focus op geraffineerde rode wijnen. Rode draad doorheen de filosofie van dit domein is de eigenheid van de wijnen, die alle eigenschappen van de regio weerspiegelen. ... Lees verder


Tenuta di Castellaro (Lipari)

Wijndomein op Lipari, belangrijkste eiland van de Eolische archipel net boven Sicilië. Organische wijnen gecultiveerd op vulkanische grond volgens Etna-Alberello-methode. ... Lees verder


Ferrari (Ravina di Trento)

De mythe Ferrari ontstaat uit Giulio Ferrari wiens droom het was om een schuimwijn inTrento te maken die de concurrentie aankon met de beste Franse Champagnes. ... Lees verder


Tenuta di Fessina (Castiglione di Sicilia)

In 2005 kocht Silvia Maestrelli een oude wijngaard beplant met de lokale druif nerello mascalese. Dit was het begin van Tenuta di Fessina, een recent domein dat snel is uitgegroeid tot één van de allerbeste referenties uit het Etnagebied. ... Lees verder


Borgo Di Colloredo (Campo Marino)

Familiedomein van de broers Enrico en Pasquale Di Giulio, met wijnen van zowel lokale als internationale druiven. ... Lees verder


Ottella (San Benedetto di Lugana)

Producent van drie wijnen, in verschillende stijlen en intensiteitsgraden. Absolute topper is de Molceo, met de allerhoogste onderscheiding in de ‘Gambero Rosso’. ... Lees verder


Bisol (San Stefano di Valdobbiadene)

Producent van Prosecco's en andere schuimwijnen, waaronder verschillende onder de merknaam 'Talento Metodo Classico'. ... Lees verder


Sandro Fay (San Giacomo di Teglio)

Familiedomein dat belang hecht aan de aparte authenticiteit van elke wijngaard. Dit resulteert in de productie van verschillende single vineyard-cru’s. ... Lees verder


Castello di Fonterutoli (Castellina in chianti)

Familiedomein van de Mazzei’s uit Toscane met een wijntraditie die al 23 generaties teruggaat. De aandacht gaat vooral naar de krachtige sangiovesedruif in de twee Chianti Classico’s ‘Fonterutoli’ en ‘Castello di Fonterutoli’. ... Lees verder


Feudi di San Gregorio (Sorbo Serpico Avellino)

Topdomein in het hart van Campanië, met een bijzonder uitgebreid gamma wijnen. De aglianicodruif speelt hier de eerste viool, naast andere autochtone rassen. Met eigen sterrenrestaurant Marennà. ... Lees verder


Galardi (S. Carlo di Sessa Aurunca)

Eerder klein familiedomein in Campanië. Producent van ‘Terra di Lavoro’ (werk van het land), een icoonwijn op basis van 80% aglianico en 20% piedirosso, waarmee internationaal gescoord wordt. ... Lees verder


Castello di Ama (Gaiole in Chianti)

Domein in handen van Marco Pallanti, die er eigenhandig in slaagde de twijfelachtige reputatie van Chiantiwijnen om te buigen. Castello di Ama heeft een indrukwekkende portfolio wijnen en combineert die met een passie voor kunst en cultuur. ... Lees verder


Terre di Ginestra - Calatrasi (San Cipirello)

Wijndomein met een lange familietraditie, dat zich vooral op de export richt. De focus ligt daarbij op de autochtone rassen cataratto, grillo en nero d’avola, en de internationale druif syrah. ... Lees verder


Gianni Brunelli - Le Chiuse di Sotto (Montalcino)

Relatief klein domein in het noorden van Montalcino in Toscane. Er worden drie verschillende rode wijnen geproduceerd: een Brunello di Montalcino, een Rosso di Montalcino en in de beste jaren ook nog een Brunello Riserva. ... Lees verder


Il Colombaio di Santa Chiara (San Gimignano)

Colombaio di Santa Chiara is van de meest belovende domeinen van San Gimignano. Zij gebruiken enkel autochtone druivensoorten en profileren zich als een grootse kwaliteitsproducent in wording. ... Lees verder