2016 Valpolicella Ripasso (0,75L)

Corte Giara

2016 Valpolicella Ripasso (0,75L)

Producent: Corte Giara

€ 16,50 per fles
Voldoende voorraad /
meteen leverbaar
Actuele status: Voldoende voorraad / meteen leverbaar
€ 16,50 per fles

  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 195
  • Snelle levering of afhaling

De Valpolicella Ripasso geurt heerlijk en intens naar bosvruchten, vanille, blonde tabak en noten. Door de dubbele gisting is de smaak heel intens en super sappig met toch een soepele structuur dankzij de rijpe tannines. Kortom, een fruitige Valpolicella op steroïden!

Jaartal:
2016
Wijnstijl:
vol, medium-intens, droog
fruitig
kruidig
Producent:
Meer over deze producent

Wijnmerk gelanceerd door de familie Allegrini voor wijnen van aangekochte druiven. Het gamma telt vele wijnstijlen en -kleuren.

Leer meer over deze wijnproducent →
Mening van onze klanten


Download afdrukbare wijnfiche
Prijs:
€ 16,50 per fles
  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 195
  • Snelle levering of afhaling
Kenmerken
Serveren bij:
kruidige schotels, stoof- en suddergerechten, rood vlees met saus, lams- en schapenvlees, pluimwild, pelswild
Oorsprong:
De druiven worden aangekocht van druiventelers met heuvelachtige wijngaarden verspreid over de Valpolicella-appellatie op hoogtes van 180 tot 250 meter. De wijngaarden hebben allemaal een zuidoostelijk gerichte helling en zijn in pergolavorm geleid. De bodem bevat vooral klei en kalk. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is 27 jaar en de gemiddelde plantdichtheid is 3.000 wijnstokken per hectare.
Opbrengst:
-
Oogst:
Handmatige oogst verspreid over verschillende oogstdagen van 20 september tot en met 15 oktober.
Vinificatie:
Eerst worden al de druiven ontrist en zacht gekneusd. Dan volgt een 1ste alcoholische gisting gedurende acht dagen aan een temperatuur variërend tussen 23 en 28 °C. In februari voegt men aan de piepjonge wijn de uitgeperste overgebleven schilletjes van de Amaronewijn toe en start een 2de alcoholische gisting, die opnieuw acht dagen duurt maar ditmaal aan 15 à 19 °C. Malolactische omzetting (van het harde appelzuur in het zachtere melkzuur) heeft eind maart plaats.
Opvoeding:
Na de malolactische omzetting rust de wijn eerst 4 maanden in de inox tanks, daarna 11 maanden in Slavische tonnen en ten slotte ook nog 2 maanden in de fles alvorens hij op de markt wordt gebracht.
Analytisch:
13,80 % alc. vol. - totale aciditeit 5,50 g/l - residuele suikers: 5,7 g/l - pH 3.45
Productie:
50.000 flessen 0,75
Bewaarpotentieel:
tot eind 2023
Prijs:
€ 16,50 per fles
  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 195
  • Snelle levering of afhaling
€ 16,50
Actuele status: Voldoende voorraad / meteen leverbaar
€ 16,50 per fles

  • 365 dagen omruilgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 195
  • Snelle levering of afhaling