2019 Terra di Lavoro (0,75L) - Galardi
De Terra di Lavoro heeft een diepe kleur, aardse en minerale aroma's met een hint van tabak en veel zwart fruit. Vol en krachtig van smaak met veel diepte. Zeer complex met een lange afdronk. Deze fles vraagt om enkele jaren flesrijping. Prachtige wijn.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Terra di Lavoro is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | CAGAL90019 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2037 |
Alcohol percentage | 13.00% vol |
Producent | Galardi |
Specificaties
Oorsprong | Vallemarina, Galardi, gelegen op 390 m. boven zeeniveau, met een Noord-Oost, Zuid-West expositie en een bodem rijk aan vulkanische gesteente. |
Opbrengst | 5 aren met een densiteit van 1821 wijnstokken per are en een opbrengst van 2 ton per are |
Oogst | September-Oktober |
Vinificatie | Zachte persing, maceratie van 15-20 dagen. Fermentatie in inoxen vaten onder gecontrolleerde temperatuur. De wijn rijpt 12 maanden in nieuwe barriques, Allier en Nevers gevolgd door extra rijping van verschillende maanden in de fles. Niet gezuiverd noch gefilterd. |
Opvoeding | De wijn rijpt 12 maanden op nieuwe barriques van Allier en Nevers. |
Analytisch | Alc: 13% vol |
Productie | 15.000 flessen |
Schrijf een recensie
Voeg als eerste een recensie voor deze wijn toe.
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Galardi
Eerder klein familiedomein in Campanië. Producent van ‘Terra di Lavoro’ (werk van het land), een icoonwijn op basis van 80% aglianico en 20% piedirosso, waarmee internationaal gescoord wordt.
Galardi is een eerder klein cultdomein. Het ligt genesteld in het uiterste noordwesten van Campanië, op hooguit 5 kilometer van Lazio. Rond Sessa Aurunca, op de vulkanische hellingen met zicht op zee, groeien de plaatselijke aglianico- en piedirossodruiven, die samen de enige wijn van dit domein maken: ‘Terra di Lavoro’, dat ‘Land van het werk’ betekent. Het landgoed was eerst niet meer dan een tijdrovende hobby voor drie neven en nichten. Na hun ontmoeting met topoenoloog Riccardo Cotarella beslisten ze echter al gauw om het volle potentieel van hun familie-erfenis, enkele hectaren op de vulkanische hellingen van de berg Roccamonfina, te realiseren.
Meer over deze wijnproducent