2017 Rubrato (0,75L)

Feudi di San Gregorio

2017 Rubrato (0,75L)

Producent: Feudi di San Gregorio

De dieprode Rubrato geurt naar zwarte kersen en mokka en ook rokerige toetsen stuiven op uit het glas. De smaak van deze gerijpte kleine aglianico is soepel met zachte tannines en aangenaam donker fruit. Mooie kennismaking met deze nobele druivensoort.

  • Artikelcode: CAFEU55017
  • Inhoud 0,75L
  • Appellatie: DOP Irpinia
  • Druivensoorten: 100% aglianico
Jaartal:
2017
Wijnstijl:
medium-vol, medium-intens, droog
fruitig
kruidig
houtgerijpt
mineraal
tannines
aciditeit
Meer over deze producent

Topdomein in het hart van Campanië, met een bijzonder uitgebreid gamma wijnen. De aglianicodruif speelt hier de eerste viool, naast andere autochtone rassen. Met eigen sterrenrestaurant Marennà.

Leer meer over deze wijnproducent →
Mening van onze klanten


Download afdrukbare wijnfiche Plaats dit product op uw verlanglijst
Kenmerken
Serveren bij:
kruidige schotels, stoof- en suddergerechten, barbecue, rood vlees, gegrild of geroosterd, zonder saus, lams- en schapenvlees, pelswild
Oorsprong:
Taurasigebied. Wijngaarden hebben zeer verscheiden bodemsamenstelling. De grond bevat vulkanisch as en is rijk aan humus, klei, zand en alluviale afzettingen.
Opbrengst:
80 ql/ha
Oogst:
Laatste 10 dagen van oktober
Vinificatie:
Eerst worden de druifjes gekneusd waarna er een schilweking start in inoxen vaten gedurende 2 weken. Tijdens deze periode start ook de alcoholische gisting in de inox tanks.
Opvoeding:
Na de alcoholische gisting rijpt de wijn nog een zestal maanden verder in de inox tanks alvorens gecommercialiseerd te worden.
Analytisch:
Alc:13 % vol.
Productie:
300.000 flessen
Bewaarpotentieel:
tot eind 2024