2016 Ruberpan Valpolicella Superiore (0,75L)

Pieropan

2016 Ruberpan Valpolicella Superiore (0,75L)

Producent: Pieropan

€ 19,96 per fles
UITVERKOCHT /
Niet meer leverbaar
Actuele status: UITVERKOCHT / Niet meer leverbaar
€ 19,96 per fles

De Ruberpan heeft een diepe, robijnrode kleur. Een rijke neus van rood fruit en kersen. Fris en fruitig in de mond. Mooie finesse en fijne aciditeit. Fruitige afdronk.

Jaartal:
2016 2017
Wijnstijl:
medium-vol, medium-intens, droog
fruitig
kruidig
houtgerijpt
mineraal
tannines
aciditeit
Producent:
Meer over deze producent

Hier vind je gestileerde en verfijnde witte wijnen terug, topgastronomie waardig, naast de rode topwijn Amarone della Valpolicella en twee zoete wijnen.

Leer meer over deze wijnproducent →
Wat vinden professionele recensenten van deze wijn?
Vivino: (3.9 - 295 ratings)
Mening van onze klanten


Download afdrukbare wijnfiche Plaats dit product op uw verlanglijst
Kenmerken
Bewaarpotentieel:
tot eind 2026

Meer kenmerken weergeven →
Serveren bij:
deegwaren of risotto op basis van tomaten- of vleessaus, stoof- en suddergerechten, rood vlees, gegrild of geroosterd, zonder saus, lams- en schapenvlees, pluimwild
Oorsprong:
Cellore d'Illasi, zuidelijk georienteerde wijngaard op een hoogte van 350-500 m met ondergrond van klei en kalk.
Opbrengst:
5800 stokken/ha. - 1,5 kg druiven/stok
Oogst:
handmatige oogst in oktober
Vinificatie:
De druiven worden gekneusd en ontsteeld waarna de fermentatie start bij een temperatuur van 23-24°C. De maceratie duurt 12 dagen waarbij dagelijks een battonage plaatsvindt. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De wijn zal gedurende 30 maanden in tonneaux en barriques rijpen. Vervolgens krijgt de wijn nog een kelderrijping van 12 maanden op fles.
Opvoeding:
30 maanden in Franse tonneaux en barriques, vervolgens 12 maanden op de fles.
Analytisch:
Alc: 13,5% vol.
Actuele status: UITVERKOCHT / Niet meer leverbaar
€ 19,96 per fles