2019 Rossj-Bass (0,75L)

Gaja

2019 Rossj-Bass (0,75L)

Producent: Gaja

Prijs op aanvraag
Prijs op aanvraag

De Rossj-Bass heeft een goudgele kleur met een groene reflectie. De neus is elegant en geurt intens naar witte bloemen, agrumes en honing. De mond is elegant met een aangename aciditeit. De wijn heeft een mooie lengte en is lekker fris.

  • Artikelcode: PIGAJ05019
  • Inhoud 0,75L (ook verkrijgbaar in 0,375L flessen)
  • Appellatie: DOP Langhe
  • Druivensoorten: 100% chardonnay
Jaartal:
2018 2019
Wijnstijl:
vol, krachtig, droog
fruitig
houtgerijpt
mineraal
aciditeit
Producent:
Meer over deze producent

Referentiedomein in Piëmonte voor Barbarescowijnen. Angelo is al de vierde generatie wijnmakers, de familie Gaja wordt algemeen aanzien als de peetvaders van de wijnindustrie in Italië. Ook actief in andere regio’s.

Leer meer over deze wijnproducent →
Mening van onze klanten


Download afdrukbare wijnfiche Plaats dit product op uw verlanglijst
Kenmerken
Bewaarpotentieel:
tot eind 2025

Meer kenmerken weergeven →
Serveren bij:
schaal- en schelpdieren, visbereidingen met saus, gevogelte zonder saus, gevogelte met saus, wit vlees zonder saus, wit vlees met saus
Oorsprong:
3 verschillende wijngaarden met een totale oppervlakte van 7 ha. Twee in Barbaresco (Rossj en Bass) en één in Serralunga d'Alba. Wijngaard Rossj ligt in Bricco, op 300 m. hoogte en heeft een schaarse bodem van klei en kalk. Wijngaard Bass ligt in Pozzo, op 260m waarvan de bodem rijker is en minder compact. De wijngaard te Serralunga d''Alba ligt op 400m. hoogte, ook hier vinden we klei en kalk.
Vinificatie:
Fermentatie in inox gedurende 4 weken. Rijping gedurende 6 tot 7 maanden in barriques waarin de wijn ook de malolactische fermentatie zal doen.
Opvoeding:
6 tot 7 maanden barriques.
Productie:
45.000 flessen 0,75
Prijs op aanvraag