2020 Paleo Rosso (1,5L) - Le Macchiole
De Paleo Rosso 2019 heeft een robijnrode kleur met aangename aroma's van donkere kersen, pruimen, chocolade, mokka en gegrilde kruiden. De zuiverheid en persistentie van de smaken is absoluut overtuigend. Zeer mooie balans. Stevige, rijpe tannines. Deze jaargang is absoluut indrukwekkend.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Paleo Rosso is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | TOMAC51420 |
Inhoud | 1,5L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2044 |
Alcohol percentage | 14.50% vol |
Flesafsluiting | synthetische kurk |
Producent | Le Macchiole |
Specificaties
Oorsprong | Bolgheri, wijngaarden liggen op 5km van de kust, complexe bodemsamenstelling met goede afwatering. |
Opbrengst | 1,100 kg per plant. |
Oogst | De eerste twee weken van september. |
Vinificatie | De fermentatie en maceratie vond gedurende 25 dagen plaats in roestvrije tanks en dit aan een temperatuur van 28°-32°C. De malolactische gisting had plaatst in barriques. Nadien volgt de rijping in barriques gedurende 18 maanden (70% nieuwe, 30% de gebruik). |
Opvoeding | 18 maanden in barriques (70% nieuwe, 30% de gebruik). |
Analytisch | Totale aciditeit: 6,40 g/l - pH: 3,68 |
Productie | 27.000 flessen 0,75 |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Le Macchiole
Familiedomein in de Bolgheri-regio in Toscane, in handen van Cinzia Campolmi. Het domein biedt één witte wijn, ‘Paleo Bianco’ en verschillende rode topwijnen op basis van cabernet franc, syrah en merlot.
Op een boogscheut van de Tyrreense Zee, in Bolgheri, ligt Le Macchiole, genoemd naar de boerderij waar het bedrijf in 1975 oorspronkelijk werd opgericht. Eugenio Campolmi was niet tevreden met de kwaliteit van de bescheiden wijn die zijn vader en grootvader op de markt brachten en besloot in 1981 de wijngaarden te herplanten op de huidige locatie. Na de tragische dood van Eugenio in 2002 nam zijn vrouw Cinzia de moedige beslissing om het werk van haar man voort te zetten met de hulp van wijnmaker Luca D’Attoma die al sinds 1991 Le Macchiole bijstond. De kelders werden verbouwd, om meer ruimte te geven aan de verschillende vaten en cementen cuves waarin de wijnen worden gevinifieerd.
Meer over deze wijnproducent