MunJebel Rosso Feudo di Mezzo Porcaria 2016
2016 MunJebel Rosso Feudo di Mezzo Porcaria (0,75L) - Frank Cornelissen
De Munjebel Feudi di Mezzo Porcaria heeft een licht robijnrode kleur. In de complexe aroma's vinden we kers, gekneuzde besssen en rozen. De smaak is vol en zeer gebalanceerd, rijk aan tanines maar ook net niet te veel. Brede structuur, lange afdronk en heerlijk elegant.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
-
RP 93-JS 93-V 91
Brunello di Montalcino Vallocchio 2017
0,75L | FantiJe bespaart 10%€ 57,97 € 52,17
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van MunJebel Rosso Feudo di Mezzo Porcaria is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | SICOR66016 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2026 |
Alcohol percentage | 13.00% vol |
Flesafsluiting | synthetische kurk |
Producent | Frank Cornelissen |
Specificaties
Oorsprong | Noordelijke vallei van de Etna. Wijngaard contrada Feudo di Mezzo, cru Porcaria (Passopisciaro - 640 m. Hoogte). Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 60 jaar en ouder. |
Oogst | Handmatig in oktober |
Vinificatie | Ontristing en lichte kneuzing van de druiven met een verlengde schilweking gedurende 60 dagen. De wijn wordt licht gefilterd en rijpt dan in neutrale epoxy tanks van 1500 tot 2500 liter. |
Productie | 2.200 flessen |
Schrijf een recensie
Voeg als eerste een recensie voor deze wijn toe.

Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties







Wijnhuis Frank Cornelissen
Op enkele jaren tijd is Frank Cornelissen erin geslaagd om de Etna in al haar glorie te tonen en dit met het allergrootste respect voor de omgeving.
De 'cantina' van Frank Cornelissen is gelegen in Solicchiata, op de noordflank van de Etna, en strekt zich uit over 15 ha waarvan 12 ha wijngaarden. Zijn wijngaarden situeren zich tussen 600 en 980m hoogte, met een zeer laag rendement (tussen 300 en 600 gr per plant). Hij zweert erbij geen chemische middelen te gebruiken in de wijngaard, werkt alleen met de eigen gisten van de druif, gebruikt geen toegevoegde sulfiet en doet geen filtering van de wijn. Afkomstig uit Hasselt en met een achtergrond in de Belgische wijnhandel is Frank altijd gepassioneerd geweest door wijnbouw en besloot een 20-tal jaren geleden zijn vaderland achter te laten en zich te vestigen in Sicilië, Het is in Solichiata, op de noordflank van de Etna, dat hij zijn geluk gevonden heeft en waar hij in 2001 zijn eerste wijn maakt. Vandaag leeft Frank op het ritme van de natuur, zonder zich aan te passen aan de grillen van de mens. Nerello mascalese en cappuccio blijven de vaandeldragers, maar hij cultiveert eveneens zo goed als vergeten druivenrassen als grecanico, francisi en minnella bianca en nera. Zijn wijnen zijn een authentieke expressie van de terroir op de Etna: diepgaand, direct, eerlijk, genereus en onconventioneel: wild en puur natuur. Slechts druiven, dus geen fabrieksgisten, zwavel, filtering, hout of andere toevoegingen, maar wel beantwoordend aan de hoogste kwaliteitsnormen. Cornelissen heeft op de flanken van ‘zijn’ vulkaan trouwens niet alleen wijngaarden, maar ook olijf- en fruitgaarden. ‘Als je kiest voor monocultuur – bijvoorbeeld uitsluitend wijngaarden – verarm je de omgeving’, vindt hij. In de loop der jaren en mede door een groter bewustzijn van zijn omgeving, is de productie van Frank exponentieel gestegen. Net als de puurheid van zijn wijnen in het glas, hun kracht en hun steeds veranderende en unieke ziel.
Meer over deze wijnproducentGerelateerde producten
