2016 Barolo Villero (0,75L)

Giacomo Fenocchio

2016 Barolo Villero (0,75L)

Producent: Giacomo Fenocchio

De Barolo Villero heeft een heldere, donkere granaatkleur met robijnrode reflecties. De neus is aromatisch en rijk aan aroma's van specerijen, braam, pruim en bloemen. In de mond is de wijn vlezig, elegant, evenwichtig en complex. De smaak is zijdezacht op een strak tannine frame. De smaken van zwart fruit en bloemen verstrengelen en evolueren tot een lange afdronk op de pruimkern.

→ beschikbaar in promotie vanaf 20 september 2020!

  • Artikelcode: PIFEN53016
  • Inhoud 0,75L (ook verkrijgbaar in 1,5L  en 1,5L flessen)
  • Appellatie: DOCG Barolo
  • Druivensoorten: 100% nebbiolo
Jaartal:
2016
Wijnstijl:
vol, krachtig, droog
fruitig
kruidig
houtgerijpt
mineraal
tannines
aciditeit
Producent:
Meer over deze producent

Domein gelegen in Monforte d'Alba, in het hart van de Barolo streek. Deze producent biedt het klassieke gamma aan rode wijnen van de Langhe, van Dolcetto tot de grote crus van Barolo... om nog maar te zwijgen van een heerlijke Roero Arneis.

Leer meer over deze wijnproducent →
Wat vinden professionele recensenten van deze wijn?
Robert Parker: 92
James Suckling: 95
Mening van onze klanten


Download afdrukbare wijnfiche Plaats dit product op uw verlanglijst
Kenmerken
Bewaarpotentieel:
tot eind 2036

Meer kenmerken weergeven →
Serveren bij:
rood vlees, gegrild of geroosterd, zonder saus, rood vlees met saus, lams- en schapenvlees, pelswild, krachtige of belegen kaas
Oorsprong:
Wijngaard van 1 ha in Castiglione Faletto - Zuidwestelijk georiënteerd - 300m hoogte - bodem : kalkachtige kleibodem, rijk aan ijzer - gemiddelde leeftijd van de wijnstokken : 65jaar
Opbrengst:
55 kwintalen/ha
Oogst:
De eerste twee weken van oktober
Vinificatie:
Traditionele methode met een lange maceratie. Natuurlijke gisting zonder toevoeging van gisten tot 40 dagen in roestvrijstalen vaten. De wijn gaat vervolgens 6 maanden in roestvrijstalen vaten en daarna 30 maanden in eiken vaten uit Slavonië van 35 tot 50 hL.
Opvoeding:
30 maanden in eiken vaten uit Slavonie van 35 tot 50 hL.
Analytisch:
Alc. 14,5% Vol - Totale aciditeit : 5,2 tot 5,6 g/L
Productie:
5.000 flessen 0,75