2019 Barolo Prapo (0,75L) - Ceretto
De Barolo Prapo heeft een mooie robijnrode kleur. Fijne neus van bloemen en nobel fruit. Vooral rozen en pruimen passeren de revue. Ook een hint van verse kruiden. Volle aanzet gevolgd door een krachtige smaak met nobele tannines. Goede balans en prachtige afdronk.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Barolo Prapo is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | PICER51019 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2039 |
Alcohol percentage | 14.00% vol |
Flesafsluiting | synthetische kurk |
Producent | Ceretto |
Specificaties
Oorsprong | Serralunga d'Alba (CN) wijngaard op een hoogte van 310-371m. met een zuidelijke expositie. De bodem is kleihoudend en rijk aan ijzer. De wijngaard is aangeplant in 1972. |
Opbrengst | 4300 stokken per ha (Totaal= 2,4ha.) |
Oogst | Oktober |
Vinificatie | De fermentatie die 7-10 dagen duurt gebeurt in temperatuurgecontrolleerde inoxen tanks met automatische pompsystemen. De maceratie duurt 1 week waarbij men regelmatig de mostkoek onderdompelt. Hierna rijpt de wijn in houten tonnen van 300l. gedurende 30 maanden. |
Opvoeding | 30 maanden in tonnen van 300L |
Productie | 13.000 flessen |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Ceretto
Familiedomein uit Piëmonte met verschillende kleine poderi in de Langheregio. De absolute top van de Barolowereld dankzij hun filosofie: respect voor traditie, ruimte voor verandering. Intussen volledig biologisch gecertificeerd.
Het verhaal van de Ceretto’s en dat van de Langheregio is zeer nauw verweven, met als rode draad de verschillende locaties die de familie bezit. Het huidige imperium startte nauwelijks twee generaties geleden vanuit een kleine ‘podere’, opgericht door Riccardo. De broers Bruno en Marcello bouwden het kleine domeintje in een mum van tijd op een extreem succesvolle manier uit tot een veelheid van kleine poderi op de belangrijkste sites in het Barologebied. De filosofie die de beide broers handhaafden, heeft hen geen windeieren gelegd: respect voor traditie, maar tegelijkertijd met de tijd mee evolueren. Dankzij hun vertrouwen in mensen, druiven en locaties staan zij vandaag aan de top van de Barolowereld. Met ook een grote kwaliteitsverdienste in de productie van moscato, arneis en lokale delicatessen. Daarenboven waagden ze zich uitermate succesvol, zo blijkt nu, aan internationale druiven zoals cabernet en riesling.
Meer over deze wijnproducent