2019 Barolo Lazzarito (1,5L) - Vietti
De Barolo Lazzarito heeft een intense granaatrode kleur en een neus met complexe aroma's van grafiet, salie, gemalen stenen, gedroogde rozenblaadjes, munt, zoethout en bloedsinaasappel. De mond is dicht en zeer geconcentreerd. De wijn is zeer krachtig met zijn prachtige tannines. Een wijn voor de eeuwigheid!
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Andere oogstjaren en inhoudsmaten van deze wijn
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Barolo Lazzarito is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | PIVIE52419 |
Inhoud | 1,5L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2054 |
Alcohol percentage | 14.00% vol |
Flesafsluiting | natuurkurk |
Producent | Vietti |
Specificaties
Oorsprong | Lazzarito wijngaard in Serralunga d'Alba (2ha). Gemiddelde leeftijd: 37 jaar. Klei-kalksteengrond. Zuidwestelijke ligging. |
Opbrengst | 4.500 stokken/ha |
Oogst | Oktober |
Vinificatie | De alcoholische gisting duurt 3 weken in roestvrijstalen tanks met schilcontact. Deze periode omvat de maceratie met pre- en post-fermentatie. Hierbij gebruikt men de oude ancestrale techniek waarbij men de mosthoed ondergedompeld houdt in het sap. Dit zorgt voor zeer veel extractie. De malolactische gisting vindt plaats in vaten. Botteling zonder filtratie. |
Opvoeding | 30 maanden barriques en tonnen. |
Analytisch | Droogextract: 30,85 g/l - totale aciditeit: 5,85 g/l - restsuikers: 1,15 g/l - sulfieten: 83 mg/l - pH: 3,39 |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Vietti
Gelegen in het hart van de Langhe, in het dorp Castiglione Faletto. Het landgoed Vietti werd in 1800 gesticht door Carlo Vietti, maar ontwikkelde zich pas echt in de jaren zestig. Het lag aan de basis van het concept van cru in de Barolo.
De jaren '60 waren een keerpunt in de geschiedenis van het landgoed met het huwelijk van Luciana Vietti en Alfredo Curado, oenoloog van beroep en een groot kunstliefhebber. De intuïties van Alfredo zullen de basis vormen van het domein dat we vandaag kennen, met name dankzij de creatie van één van Barolo's eerste cru's (Rocche di Castiglione - 1961), de wijnbereiding van de monocépage arneis (1967) of de uitvinding van de auteur's etiketten (1974). Inmiddels is het domein uitgegroeid tot één van de meest erkende domeinen van Italië. In 2016 werd het domein gekocht door een Amerikaans investeringsfonds, de dagdagelijkse leiding blijft wel in handen van Elena en Luca Vietti.
Meer over deze wijnproducent