2019 Barolo Castellero (0,75L) - Giacomo Fenocchio
De Barolo Castellero heeft een intense granaatrode kleur. De neus onthult bloemige en fruitige aroma's, met toetsen van zoethout en balsamico. De mond is krachtig en tegelijkertijd fluweelachtig harmonieus met noten van zoete specerijen en jam.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Barolo Castellero is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | PIFEN52019 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2039 |
Alcohol percentage | 14.50% vol |
Flesafsluiting | synthetische kurk |
Producent | Giacomo Fenocchio |
Specificaties
Oorsprong | Wijngaard van 0,8 ha in Barolo - Westelijk georiënteerd - 280m hoogte - bodem : tortonien, mergel, tufsteen en zand - gemiddelde leeftijd van de wijnstokken : 30 jaar. |
Opbrengst | 70 kwintalen/ha. |
Oogst | De eerste twee weken van oktober. |
Vinificatie | Traditionele methode met een lange maceratie. Natuurlijke gisting zonder toevoeging van gisten tot 40 dagen in roestvrijstalen vaten. |
Opvoeding | 30 maanden in eiken vaten uit Slavonië van 35 tot 50 hl. |
Analytisch | Totale aciditeit 5,3 tot 5,8 g/L |
Productie | 4.000 flessen 0,75 |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Giacomo Fenocchio
Domein gelegen in Monforte d'Alba, in het hart van de Barolo streek. Deze producent biedt het klassieke gamma aan rode wijnen van de Langhe, van Dolcetto tot de grote crus van Barolo... om nog maar te zwijgen van een heerlijke Roero Arneis.
Al vijf generaties lang cultiveert de familie Fenocchio wijnstokken en maakt ze heerlijke wijnen uit druiven die met een strenge discipline in hun wijngaarden op de hellingen van de Barolo worden geteeld. De familie bezit percelen in de beste wijngaarden in de regio, waaronder Cannubi, Villero en Bussia. Sinds de oprichting van het landgoed zijn er weinig veranderingen doorgevoerd in de wijnbereiding. Hier dicteert de natuur het ritme.
Meer over deze wijnproducent