2018 Barolo Bussia (0,75L) - Ceretto
De Barolo Bussia heeft een granaatrode kleur. De neus bevat bloemige en fruitige aroma's. De mond ontwikkelt een bepaalde aardse kant, met noten van bittere sinaasappel en ondergroei. Edele wijn, vol en begiftigd met veel diepte en elegantie.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Andere oogstjaren en inhoudsmaten van deze wijn
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Barolo Bussia is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | PICER56018 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2040 |
Alcohol percentage | 14.50% vol |
Flesafsluiting | diam |
Producent | Ceretto |
Specificaties
Oorsprong | Monforte d'Alba (CN), Bussia Soprana zone. De wijngaard is aangeplant in de jaren '90. |
Opbrengst | 4300 stokken per ha. |
Oogst | Oktober |
Vinificatie | De fermentatie in inoxen vaten duurt 7-8 dagen. Hierna wordt de mostkoek ondergedompeld en macerereert zo gedurdende 8-10 dagen. De temperatuur wordt gecontrolleerd tussen 28°C en 30°C. Na de malolactische fermentatie rijpt de wijn in Franse barriques gedurende 24 tot 30 maanden. |
Opvoeding | 24 tot 30 maanden in Franse barriques. |
Productie | 3.600 flessen |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Ceretto
Familiedomein uit Piëmonte met verschillende kleine poderi in de Langheregio. De absolute top van de Barolowereld dankzij hun filosofie: respect voor traditie, ruimte voor verandering. Intussen volledig biologisch gecertificeerd.
Het verhaal van de Ceretto’s en dat van de Langheregio is zeer nauw verweven, met als rode draad de verschillende locaties die de familie bezit. Het huidige imperium startte nauwelijks twee generaties geleden vanuit een kleine ‘podere’, opgericht door Riccardo. De broers Bruno en Marcello bouwden het kleine domeintje in een mum van tijd op een extreem succesvolle manier uit tot een veelheid van kleine poderi op de belangrijkste sites in het Barologebied. De filosofie die de beide broers handhaafden, heeft hen geen windeieren gelegd: respect voor traditie, maar tegelijkertijd met de tijd mee evolueren. Dankzij hun vertrouwen in mensen, druiven en locaties staan zij vandaag aan de top van de Barolowereld. Met ook een grote kwaliteitsverdienste in de productie van moscato, arneis en lokale delicatessen. Daarenboven waagden ze zich uitermate succesvol, zo blijkt nu, aan internationale druiven zoals cabernet en riesling.
Meer over deze wijnproducent