2019 Barolo Bussia (0,75L) - Parusso
De Barolo Bussia heeft een robijnrode kleur. Complex boeket van rozen, bessen en cederhout. In de mond zeer veel rijp fruit met prachtige, edele tannines die het geheel mooi ondersteunen. Verfijnde afdronk.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Barolo Bussia is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | PIPAR51019 |
Inhoud | 0,75L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2039 |
Alcohol percentage | 14.00% vol |
Flesafsluiting | synthetische kurk |
Producent | Parusso |
Specificaties
Oorsprong | Monforte d'Alba, Rocchewijngaard (Zuid-Zuidoosten) en Muniewijngaard (Zuidwestelijk) op een gemiddelde hoogte van 300-330m. De ondergrond bestaat meestal uit mergel en de stokken zijn tussen de 15 en 50 jaar oud. |
Opbrengst | 5.500 stokken per ha. |
Oogst | Oktober |
Vinificatie | Klassieke temperatuurgecontrolleerde vinificatie met een lange maceratietijd. Rijping gedurende 24 maanden op barriques en 12 in de fles. |
Opvoeding | 24 maanden barriques. |
Productie | 9000 flessen 0,75 |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer
Eten dat goed bij deze wijn past
Onze wijnkenners vinden dat deze Wijnen uitstekend bij de volgende gerechten past. Buon appetito!
Gerechten die goed bij deze wijn passen? Zoek op Wijn-spijscombinaties
Wijnhuis Parusso
Familiedomein van de familie Parusso uit 1971, met de nadruk op de inheemse druiven nebbiolo, barbera en dolcetto. De unieke terroirexpressie van de druiven en de wijngaarden wordt nauwgezet gerespecteerd.
Langs de weg tussen Castiglione Falletto en Monforte d’Alba krijg je een prachtig overzicht op de Bricco Rovellaheuvel, waar huidige eigenaar Marco Parusso en zijn zus Tiziana hun klassieke Barolo’s produceren. Het domein is een mix van kleine wijngaarden, gedurende vier generaties verworven. Zo ontstond een lappendeken van unieke biotopen waar zowel nebbiolo, barbera als dolcetto perfect kunnen rijpen. Vandaag bezit de familie 28 hectare wijngaarden, waarvan heel wat in enkele zeer gewilde ‘cru’-zones zoals Bussia, Mariondino en Le Coste-Mosconi. In 2019 trad ook de dochter van Tiziana, Giulia, toe tot het bedrijf. De toekomst is dus gegarandeerd.
Meer over deze wijnproducent