2017 Barbaresco (1,5L) - Gaja
De Barbaresco heeft een granaatrode kleur. De aroma's zijn floraal en kruidig. De smaak is intens en complex: bosvruchten, pruimen, likeur, mineraliteit en koffie. De tanninestructuur is geweldig en de aciditeit is goed gedoseerd. Mooie lange en complexe finale.
- 365 dagen omruilgarantie
- Gratis verzending vanaf € 195
- Snelle levering of afhaling
Anderen bekeken ook
-
JS 98-RP 96-V 92
Barolo Rocche di Castiglione 2017
1,5L | ViettiJe bespaart 10%€ 444,97 € 400,47 -
JS 100-RP 98-V 94
Barolo Riserva Rocche dell'Annunziata 2016
1,5L | Scavino PaoloJe bespaart 10%€ 475,00 € 427,50 -
V 97-JS 95-RP 95
Chianti Classico Gran Selezione Vigneto La Casuccia 2018
1,5L | Castello di Ama€ 399,97
Smaak overzicht van deze wijn
Het smaakprofiel van Barbaresco is samengesteld door Licata Vini
Algemene informatie
Artikelcode | PIGAJ70417 |
Inhoud | 1,5L |
Bewaarpotentieel | tot eind 2037 |
Alcohol percentage | 14.00% vol |
Flesafsluiting | natuurkurk |
Producent | Gaja |
Specificaties
Oorsprong | 14 verschillende wijngaarden (21,4 ha in totaal) in de historische zone van Barbaresco vastgelegd in 1933. De gemiddelde hoogte is 250m tot 330 m. De ondergrond bestaat voornamelijk uit klei en kalk en de gemiddelde leeftijd van de stokken is 40 jaar. |
Vinificatie | De druiven van de verschillende percelen worden appart gevinifieerd in inoxen vaten gedurende 3 weken. Hierna rijpt de wijn 12 maanden in barriques waarna de assemblage volgt van de 14 percelen. |
Opvoeding | 12 maanden barriques en 12 maanden in 'botti grande' |
Professionele recensenten
Ook de bekendste wijnrecensenten weten prijs / kwaliteit absoluut te waarderen. Wat zeggen de professionals over deze wijn? Lees meer




James Suckling
"Glorious aromas of flowers, crushed berries, strawberries and dried herbs. Some tea. Full-bodied and layered with a wonderfully curated, polished tannin structure and backbone. Give it three or four years to soften. Try after 2023. "


Wijnhuis Gaja
Referentiedomein in Piëmonte voor Barbarescowijnen. Angelo is al de vierde generatie wijnmakers, de familie Gaja wordt algemeen aanzien als de peetvaders van de wijnindustrie in Italië. Ook actief in andere regio’s.
De familie Gaja heeft zich midden 17de eeuw gevestigd in Piëmonte. Sedert Giovanni Gaja in 1859 startte met de productie van wijn in Barbaresco hebben al 5 generaties zijn werk verdergezet. Angelo senior, de zoon van Giovanni, vertegenwoordigde de tweede generatie. Hij was ambitieus en veeleisend. In 1905 huwde hij met Clotilde Rey en ging al snel op zoek naar nieuwe productiewijzen om een zo superieur mogelijke kwaliteit te bekomen. Na hem volgde Giovanni Gaja, de zoon van Clotilde en Angelo. Het was hij die zich ging toespitsen op de productie van Barbaresco. Niet veel later waren zijn wijnen al de referentie van de appellatie. Hij heeft destijds ook het domein uitgebreid met de verschillende grand cru sites Sori Tildin, Costa Russi, Sori San Lorenzo en Darmagi. Ook toen al werd veel aandacht geschonken aan de verbetering van de kwaliteit. Angelo Gaja (de vierde generatie) volgde het werk van zijn vader in 1961 op en koos er radicaal voor om uitsluitend met druiven uit eigen wijngaarden te werken. Angelo heeft daarnaast enorm veel inspanningen gedaan om Barbaresco in het buitenland bekend te maken. Zijn echtgenote Lucia en ook hun kinderen Gaia en Rossana helpen binnen de familie-activiteit. Zij wonen nog allemaal in Barbaresco.
Meer over deze wijnproducentGerelateerde producten
