Wijn van de Maand

Producent: Allegrini

Een frisse, kruidige wijn die gemaakt wordt volgens de ripassotechniek.

€ 15,97 / fles
€ 19,96 -20%

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
23 februari 2017

VEALL70013


De wijngaard Palazzo della Torre omvat de geschiedenis van Valpolicella.

De regio Valpolicella ligt tussen Verona en het Gardameer, in de nabijheid van Venetië. In de late middeleeuwen was Venetië een belangrijk internationaal handelscentrum. Daarom bouwden verschillende aristocraten prestigieuze villa's in dit gebied.  De villa's waren een voorbeeld van de Italiaanse Renaissance architectuur en werden omgeven door prachtige tuinen en wijngaarden. De wijnbouw floreerde in deze periode.

De naam Valpolicella stamt uit deze tijd en komt van het Latijns 'Vallis-polis-cellae', wat 'vallei met vele kelders' betekent

De Villa della Torre en de bijhorende wijngaard, Pallazo della Torre, dateren van de 16de eeuw en is nu eigendom van de familie Allegrini.
In 1960 herontdekte Giovanni Allegrini het landgoed en startte de heropbouw van de traditie van de Villa.  In 1978 werden de druiven van deze wijngaard gebruikt om 1 wijn te maken: Palazzo della Torre. Het werd één van de belangrijkste cru's in Valpolicella en in Italië. In 1990 introduceerde de familie Allegrini de revolutionaire techniek van dubbele fermentatie. Dit maakt de Pallazo della Torre de meest geliefde en geapprecieerde wijn. 

Palazzo della Torre 2013.

Een robuuste rode wijn met een groot bewaarpotentieel. Deze veelzijdige wijn heeft een kenmerkende persoonlijkheid. De talrijke awards en meldingen in de internationale vakpers van deze wijn hebben het domein Allegrini wereldwijd bekend gemaakt.

Haal deze wijn met een rijke geschiedenis in huis met een voordeel van -20%. 

€ 15,97 / fles
€ 19,96 -20%
leverbaar vanaf
23 februari 2017