Wijn van de Maand - Non Confunditur

Producent: Argiano

Prachtige baby-Supertoscaan!

€ 12,78 / fles
€ 15,97 -20%

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
25 april 2017

TOARG70013


Montalcino: kleine gemeente, grootse wijnen!

In het zuiden van Toscane, even onder Siena, ligt de historische topappellatie Brunello di Montalcino met zijn kleine broer Rosso di Montalcino.

Maar eveneens bakermat van een aantal verrassende 'nieuwe' wijnen. Onze Superpromo van de Maand is hier een perfect voorbeeld van!  De baby-Supertoscaan 'Non Confunditur' van Argiano is een unieke blend van de klassieke Toscaanse sangiovese met typische Franse druiven cabernet sauvignon, merlot en syrah. Een heerlijke en reeds zeer toegankelijke wijn, de ideale mix tussen Toscaanse flair en een internationaal karakter. Een perfect evenwicht tussen fruit, tannines en zuren... kortom: een juweeltje.

Montalcino
Montalcino

Hare Majesteit Koningin Brunello...

Brunello di Montalcino is een zeer oude appellatie die al in 1966 als DOC werd erkend en in 1980 werd gepromoveerd tot DOCG. Intussen uitgegroeid tot één van de bekendste en grootste wijnen van Italië. Als de Piemontese Barolo bekend staat als Koning van de Italiaanse wijnen is Brunello de Koningin. 

De wijnen hebben een granaatrode kleur en complexe aroma's. Denk aan zwart fruit, gedroogde kruiden en rozen. De elegante en fijne tannines onderstrepen de brede structuur van de wijn.

Het bewaarpotentieel is zeer groot, waardoor deze wijnen steeds een mooie toekomst tegemoet gaan. Een absolute meerwaarde voor uw wijnkelder.  

Bekijk onze Brunello's