Wijn van de maand: Montepulciano d'Abruzzo

Producent: Villa Medoro

Sappige en diepfruitige wijn uit de Abruzzen.

  • Appellatie: DOP Montepulciano d’Abruzzo
  • Wijnstijl: medium-vol, medium-intens, droog
  • Druivenras(sen): 100% montepulciano d'abruzzo
  • Streek: Abruzzo
€ 7,99 / fles
€ 9,99 -20%

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
18 augustus 2017

ABMED70015


De Montepulciano d'Abruzzo van Villa Medoro heeft een robijnrode kleur en een complexe neus van donker fruit, zoals kersen en pruimen. Een kruidig smaakpallet met wat tonen van leer. Zeer fijne subtiele tannines. Kortom, een zeer toegankelijke en lekkere wijn voor een zacht prijsje.  

Foodpairing

De wijn is perfect geschikt als dagelijkse drinkwijn, maar is ook heerlijk bij pasta's in alle varianten, antipasti, gevogelte, kaas en charcuterie. Probeer hem zeker eens met een rigatoni all'amatriciana (pasta op basis van de bekende pancetta, afgewerkt met pecorino).

Villa Medoro: uitblinker van Abruzzo.

Het wijnhuis Villa Medoro is een relatief jong wijnhuis, maar daarom niet minder geapprecieerd. Onder het beheer van de huidige eigenares, Federica Morricone, groeide het wijnhuis de afgelopen jaren uit tot één van dé moderne sterspelers in de regio en zelfs in heel Italië. In 2007 kreeg het domein de nominatie van 'meest veelbelovende producent' in de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso. En die verwachting hebben ze met verve ingelost.

Irpinia

De wijnen van Villa Medoro zijn stuk voor stuk monocépages. In elke wijn proef je de authenticiteit van het druivenras en de trouw aan het terroir.

Proef Abruzzo met dit voordeelpakket:

Zoals elke maand stellen hebben we ook nu een kennismakingspakket samengesteld met 6 wijnen van Villa Medoro. Van elke wijn ontvangt u 2 flessen... gewoon omdat we ervan overtuigd zijn dat je spijt hebt als de eerste fles leeg is ;-). Op dit pakket van 12 flessen geldt nu eenmalig een korting van -10%.

Actuele status: Voldoende voorraad

'Authenticiteit van het druivenras en trouw aan de terroiraccenten', dat zijn de uitgangspunten van Villa Medoro. Proef met dit pakket 6 monocépages uit Abruzzo.

€ 128,48 / pakket
€ 142,74 -10%

leverbaar vanaf
18 augustus 2017