Wijn van de Maand - Etna Rosso

Producent: Terre Nere

Minerale wijn afkomstig van de flanken van de Etna.

  • Appellatie: DOP Etna
  • Wijnstijl: medium-vol, subtiel, droog, fruitig
  • Druivenras(sen): 100% nerello mascalese
  • Streek: Sicilia
€ 13,59 / fles
€ 16,99 -20%

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
30 mei 2017

SINER71013


De Etna Rosso 2014 heeft een purperrode kleur en een fruitig mineraal boeket. Rijpe smaak met intense fruitimpressies en een goede balans.

Beoordeling van wijnjournalisten:

  • Robert Parker: 93/100
  • James Suckling: 90/100
  • Jancis Robinson: 17/20

Wijn maken in de schaduw van de Etna.

Vulkaanuitbarstingen, onvoorspelbare weersomstandigheden, steile berghellingen... Mt. Etna is een waanzinnige plek om wijn te verbouwen. Maar de wijnmakers slagen er steeds in om harmonie te brengen in de obstakels.  Want wat de moeilijkheden van de regio zijn, zijn meteen ook de redenen waarom de wijn van de Etna zo ontzettend goed is.

De belangrijkste en meest optimale factoren zijn

  • de vulkanische en mineraalrijke bodem 
  • de hoogte van de wijngaarden waardoor de druiven profiteren van een goede afwisseling van dag-en nachttemperatuur waardoor de wijnen aan finesse winnen
  • het bezitten van zeer oude wijnranken, waardoor de wijnen meer complexiteit krijgen, sommige druivelaars dateren al van 1870...

De appellatie DOC Etna ligt op de noordoostelijke flanken van de vulkaan. Los van de prachtige ligging van de wijngaarden, zijn ook de druivenrassen bijzonder. 

Eén van de druivenrassen die er de hoofdrol speelt, is de nerello mascalese. Het is een krachtig, aromatisch ras wat lichtgekleurde rode wijn geeft. Deze druif verleent de rode Etna-wijnen hun zacht en delicaat parfum, floraal getint met fris rood fruit.  Ze hebben een frisse aciditeit.

Tenuta delle Terre Nere

De wijngaarden van Marco de Grazia liggen op een hoogte van 600 tot 1.000m boven de Middellandse Zee, tussen de dorpen Solicchiata en Randazzo. Ongeveer 15 van de 23 hectare is beplant met autochtone wijnstokken waarvan de leeftijd sterk varieert. De 'jongste' zijn een goede 45 jaar oud, de oudsten stonden al in 1870 in de vulkanische bodem. 

In totaal worden in het domein Tenuta delle Terre Nere  9 wijnen geproduceerd, allen onder de appellatie DOC Etna: 2 witte, 1 rosé en 6 rode. 

Elke wijn blinkt uit door zijn elegante structuur en complexe karakter. 

 

Profiteer nu van de Superpromo: -20% korting op deze Wijn van de Maand.

€ 13,59 / fles
€ 16,99 -20%
leverbaar vanaf
30 mei 2017