Wijn van de Maand - Contratto

Producent: Contratto

Intens verfijnde Millesimé-Spumante.

  • Appellatie: VSDQS Metodo Classico
  • Wijnstijl: medium-vol, krachtig, droog, kruidig, houtgerijpt, parelend
  • Druivenras(sen): 20% chardonnay, 80% pinot nero
  • Streek: Piemonte
€ 22,80 / fles
€ 28,50 -20%

Voldoende voorraad
leverbaar vanaf
27 maart 2017

SPCTR11011


150 jaar Contratto.

2017 is voor de familie Rivetti een waar feestjaar. Zij vieren een dubbele verjaardag: 150 jaar Contratto en 40 jaar La Spinetta. Beide wijnhuizen behoren tot de top van Italië.
De geschiedenis van Contratto begon in 1867, toen Giuseppe Contratto startte met de productie van (overwegend zoete) mousserende wijnen. Hij staat bekend als de oudste producent van mousserende wijnen in Italië. Met de 'Metodo Classico' 1919 Extra Brut produceerde Contratto meteen ook de eerste droge spumante van het land. Doorheen de jaren groeide het wijnhuis uit tot de absolute wereldtop. Zo leverde Contratto aan de Italiaanse Koninklijke familie, het Engelse Koninklijke Hof en het Vaticaan en kreeg verschillende awards en internationale erkenningen.

In 2011 komt het domein in handen van de familie Rivetti. Ze zijn ook eigenaar van het topdomein 'La Spinetta'. Giorgio Rivetti, bekend voor zijn grenzeloze respect voor wijnen en notoir champagneliefhebber, was vastberaden om het niveau van de spumantes naar een nog hoger niveau te tillen. Zijn lijfspreuk 'Ik wil geen 'spumante' maken, ik wil een grote wijn met bubbels maken' bewijst zijn missie.

Naast de productie van spumantes wil de familie ook een extra focus leggen op de klassieke Vermouth's van Contratto, opnieuw een duidelijke knipoog naar het verleden van het domein.

De wijnkelders van Contratto liggen in de stad Canelli. Ze liggen onder een bergwand met een diepte van 32 meter en hebben een oppervlakte van maaar liefst 5.000m2. Er rijpen duizenden flessen mousserende wijn. Unesco nam de kelders en het wijnhuis zelfs op in hun Werelderfgoed. Absoluut een bezoek waard dus!

De meeste spumantes van Contratto zijn ofwel uit chardonnay, ofwel uit pinot noir geproduceerd en van één enkele jaargang, een 'millesimato' dus. De capsules van de flessen dragen bovendien de datum van het 'degorgement'*.  Zo weet je precies hoelang de flessen bleven rijpen in de kelders. 

Millesimato 2011.

De Millesimato Extra Brut heeft een licht gele kleur en een fijne pareling. De schuimwijn heeft het onmiskenbare karakter van pinot noir, met aroma's van bloemen, bosvruchten en impressies van gist. De structuur is genereus en vineus, de afdronk fijn en verfrissend.

Haal deze wijn met zijn rijke geschiedenis nu in huis met een voordeel van -20%. 

€ 22,80 / fles
€ 28,50 -20%
leverbaar vanaf
27 maart 2017

Cocktailtip:

Het gamma van Contratto leent zich uitstekend om cocktails mee te maken. Hier vindt u een aantal recepten.

Voorbeeld  Napoli:

  • 6cl Contratto Vermouth Rosso
  • 6cl sinaasappelsap
  • 9cl Contratto Extra Brut Millesimato

Serveer met ijs en een schijfje sinaasappel. 

€ 22,80 / fles
€ 28,50 -20%
leverbaar vanaf
27 maart 2017

€ 24,97 / fles
leverbaar vanaf
27 maart 2017