Superpromo: zomerspecial

Deze zomer staat in het teken van onze roots, Sicilië

Wist u dat de familie Licata afkomstig is van Sicilië? Het zonnige Italiaanse eiland in de Middelandse zee, op slechts een boogscheut van de teen van het Italiaanse vasteland. 

Dit jaar bestaat Licata Vini 40 jaar én omdat wij zeer trots zijn op onze roots staat deze zomer in het teken van Sicilië en onze Siciliaanse producenten. Volg ons én mis geen enkele promotie.

 

 

Parte 1 : Morgante

In 1994 start Antonio Morgante ten noordoosten van Agrigento met de productie van de gelijknamige wijnen. Het domein bevat 200 hectare wijnstokken en amandelbomen op een hoogte tussen 350 en 500 meter. De wijnen van Morgante zijn allen gemaakt met enkel nero d'avola

 

Rosé di Morgante 2018


De Rosé di Morgante heeft een lichte en sprankelende roze kleur. De neus wordt gekenmerkt door fruitige aroma's van citrus en rozenblaadjes. De mond is sappig en fris en heeft een zeer mooie balans. 

  • DOP Sicilia
  • 100% nero d'avola
  • Oorsprong: Grotte, provincie Agrigento
  • Alcohol : 13%

Bestel hier de Rosé di Morgante 2018

 

Parte 2 : Tenuta di Castellaro

Tenuta di Castellaro is ontstaan uit de liefde voor het prachtige eiland Lipari . Massimo Lentsch en Stefania Frattolillo, 2 ondernemers uit Bergamo, combineerden met succes hun ambitieuze droom en veel passie. Het resultaat is een 2.000m² grote cantina gewijd aan de kunst, de architectuur en de technologie van het magische en ongerepte landschap. 

Van zodra je aankomt op dit prachtige wijndomein in de Eolische archipel, bevind je je in een paradijs letterlijk bovenop de vulkaan. De kelders zijn uitgegraven uit de vulkanische rotsen en resulteren in een state-of-the-art wijndomein.

 

Bianco Porticello 2017


De Bianco Porticello heeft een lichtgele kleur met groene reflecties. De neus is kruidachtig, bloemig en fruitig. De mond is fris en evenwichtig, met een mooie zuurtegraad en een fruitige finale. 

  • IGP Terre Siciliane
  • 60% carricante, 40% mocato
  • Oorsprong: Lipari, Eolische eilanden
  • Alcohol : 12,00 %  

Bestel hier de Bianco Porticello 2017

 

Parte 3 : Frank Cornelissen

Frank, afkomstig uit Hasselt, is altijd gepassioneerd geweest door wijnbouw. Een 20-tal jaren geleden besloot hij zijn vaderland achter te laten en zich te vestigen in Sicilië. In Solicchiata, op de noordflank van de Etna, vond hij zijn geluk en maakte hij in 2001 zijn eerste wijn. 

Zijn wijnen zijn onconventioneel: wild en puur natuur. Enkel druiven, geen fabrieksgisten, zwavel, filtering, hout of andere toevoegingen.


 

 

 

 

 

 

Susucaru Rosato 2018

De Susucaru Rosé heeft een lichte robijnrode kleur. In de aroma's vinden we agrumes en kleine, rode bessen. In de sappige smaak proeven we fris krokant rood fruit. Ideale metgezel voor uw zomerse gerechten of als u op zoek bent naar een lichte, rode wijn.

  • IGP Terre Siciliane
  • 25% inzolia, 25% malvasia, 25% nerello mascalese, 25% moscadella
  • Oorsprong: Solicchiata  

Bestel hier de Susucaru Rosato 2018

Parte 4 : Antica Tenuta del Nanfro

Wijndomein Tenuta Nanfro verscheen in 1989 op de wijnkaart toen de broers Lo Certo het domein erfden van hun vader. Rond het domein liggen 37 hectare wijngaarden binnen de grenzen van de bekende appellatie Cerasuolo di Vittoria. 

Sinds 1998 gelden de strikte regels van de biologische landbouw.

 

Strade Insolia 2018


De Strade Insolia heeft een lichtgele kleur met groene schittering. De neus is aromatisch en geurt naar citrusfruit en bloemen. De smaak is mineraal, mediumvol en verfijnd.

  • IGP Terre Siciliane
  • 100% inzolia
  • Oorsprong: Nanfro

Bestel hier de Strade Insolia 2018

Parte 5 : Tenute Orestiadi

De wijngaarden van Tenute Orestiadi bevinden zich rond Gibellina, in de Belice vallei in de buurt van Trapani aan de westkant van Sicilië. De warmte van de zon en de koele zeebries zorgen daar voor unieke klimatologische omstandigheden. Wijndomein verwerkt inheemse druiven uit allerlei kleine zones met specifieke microklimaten en terroireigenschappen via moderne vinificatietechnologie en wijnopslag. Dit resulteert in wijnen rijk aan karakter en elegantie die de grote diversiteit van Sicilië weerspiegelen.  


 

 

Zibibbo 2018

De Zibibbo heeft een groengele kleur. In de neus vinden we fruitige aroma's (citrus, perzik, gele meloen) en bloemige aroma's. De elegante smaak is fris, sappig en harmonieus. Zeer evenwichtige wijn.

  • IGP Terre Siciliane
  • 100% zibibbo
  • Oorsprong: Gibellina

Bestel hier de Zibibbo 2018

Parte 6 : Palari

Wijndomein Palari is de bekendste naam binnen de zeer kleine DOC Faro. In 1985 kocht Salvatore Geraci, eigenaar van Azienda Agricola Palari, een aantal wijngaarden op, met de ambitie om de naam Faro op de lijst van grote Italiaanse wijnen te plaatsen. 

 


 

 

 

 

Rosso del Soprano 2014

De Rosso del Soprano heeft een robijnrode kleur. De neus ontwikkelt eerst aroma's van kersen, eucalyptus en teer en hierna rozemarijn, sinaasappelzestes, bruine suiker en tabak. In de smaak een mooie aciditeit in evenwicht met het fruit en de fijne tanines die wel nog goed aanwezig zijn. Lange afdronk. 

  • DOP Sicilia
  • 60% nerello mascalese, 20% nerello cappuccio, 15% nocera, 2% acitana
  • Oorsprong: Messina
  • Alcohol : 13%

Bestel hier de Rosso del Soprano 2014

 

Parte 7 : Tenuta di Fessina

Tenuta di Fessina groeide op 10 jaar tijd uit tot één van de meest veelbelovende referenties uit het Etnagebied. De combinatie van de typische zwarte lavagrond, de hoge leeftijd van de wijnstokken en de hoge ligging op 670 meter levert pareltjes van wijnen af.

 



 

 

 

Erse Etna Bianco 2016

De Erse Etna Bianco heeft een lichtgele kleur. De geur is vrij delicaat, maar bevat toch mooie impressies van geel fruit en wat minerale toetsen. De smaak is strak, zuiver en droog en toont opnieuw de typische mineraliteit van de beste witte Etnawijnen.

  • DOP Etna
  • 80% carricante, 10% catarratto, 10% minnella
  • Oorsprong: Castiglione di Sicilia
  • Alcohol : 13%

Bestel hier de Erse Etna Bianco 2016

 

Parte 8 : Masseria Setteporte

Wijndomein Setteporte is biologisch gecertificeerd. De eerste stappen naar de moderne wijnbouw werden genomen door Ferdinando Portale. In 2002 zet Piero Portale het project van zijn vader verder en breidt het domein uit. De 16,5 hectare wijngaard is aangelegd in terrasvorm. De vulkanische ondergrond en het typisch mediterrane klimaat geven een unieke minerale elegantie aan de wijnen.

 



 

 

 

 

 

 

Etna Rosso 2016

De Etna Rosso heeft een robijnrode kleur met aangename aroma's van rood fruit en bessen. De smaak is soepel met heel wat rijp fruit die de wijn een natuurlijke volheid geven. Mooie afdronk.

  • DOP Etna
  • 95% nerello mascalese, 5% nerello cappuccio
  • Oorsprong: Biancavilla
  • Alcohol : 13%

Bestel hier de Etna Rosso 2016

Parte 9 : Zisola

Wijndomein Zisola is het resultaat van een synergie tussen de grote Toscaanse wijnfamilie Mazzei en een gezegende Siciliaanse wijngaard. Het domein is gelegen in het Zuidoosten van Sicilië op 1km van het prachtige Noto, oorsprongsgebied voor de nero d'avola. Het domein is omgeven door 50 ha grond waarvan 21 ha wijngaard, olijfgaarden, citrusgaarden en amandelbomen.

 



 

 

 

 

Azisa 2017

De Azisa heeft een lichtgele kleur. In de neus frisse aroma’s van bloemen en agrum. De smaak is vol met een vleugje honing. Minerale wijn die vraagt om een tweede glas.

  • DOP Sicilia
  • 50% catarratto, 50% grillo
  • Oorsprong: Noto
  • Alcohol : 12,80%

Bestel hier de Azisa 2017

Parte 10 : Terre Nere

Marco de Grazia realiseerde in 2002 zijn ultieme droom: hij startte zijn eigen wijndomein op de noordelijke flanken van de Etna. Terre Nere was geboren. Ongeveer 15 van de 23 hectare van het domein is beplant met autochtone wijnstokken waarvan de leeftijd varieert tussen 50 en 140 jaar. De oudsten stonden in 1870 reeds in de vulkanische bodem en wisten de destructieve druifluis te verschalken, vandaar de naam van de beste cuvée: Pre-phylloxera. De rode wijnen van het domein blinken uit door hun elegante textuur en complexe karakter.

 


 

 

 

 

Etna Rosso 2017

De Etna Rosso heeft een purperrode kleur en een fruitig en mineraal boeket. Rijpe smaak met intense fruitimpressies en een goede balans.

  • DOP Etna
  • 95% nerello mascalese, 5% nerello cappuccio
  • Oorsprong: Randazzo
  • Alcohol : 14%

Bestel hier de Etna Rosso 2017

 

 

 

Amara

Rossa is een dynamische onderneming die op basis van de bekende Siciliaanse bloedappelsien een heerlijke amara produceert.

 

 

 

 

De beste stukjes bloedappelsien ondergaan een infusie van aromatische kruiden. Het resultaat is een goudkleurige natuurlijke gemaakte amaro met een unieke complexe smaak en een zeer lange afdronk. Het is een artisanaal digestief zonder toevoegingen.

  • Oorsprong: Catania
  • Alcohol : 30%

Bestel hier Amara

Etnabitter

ETNABITTER is een Siciliaans aperitief. Een mix van Siciliaanse ingrediënten creëren samen een extraverte likeur dat perfect geschikt is om een heerlijk aperitief mee te maken. De grondstoffen worden geteeld aan de voet van de vulkaan Etna. Een hybride likeur die niet past binnen de normale classificaties: het is geen Vermout en het is geen klassieke bitter. Het is een perfecte mix van sensaties.

 

 

 


 Bestel hier Etnabitter