Superpromo: zomerspecial

Deze zomer staat in het teken van onze roots, Sicilië

Wist u dat de familie Licata afkomstig is van Sicilië? Het zonnige Italiaanse eiland in de Middelandse zee, op slechts een boogscheut van de teen van het Italiaanse vasteland. 

Dit jaar bestaat Licata Vini 40 jaar én omdat wij zeer trots zijn op onze roots staat deze zomer in het teken van Sicilië en onze Siciliaanse producenten. Volg ons én mis geen enkele promotie.

 

 

Parte 1 : Morgante

In 1994 start Antonio Morgante ten noordoosten van Agrigento met de productie van de gelijknamige wijnen. Het domein bevat 200 hectare wijnstokken en amandelbomen op een hoogte tussen 350 en 500 meter. De wijnen van Morgante zijn allen gemaakt met enkel nero d'avola

 

Rosé di Morgante 2018


De Rosé di Morgante heeft een lichte en sprankelende roze kleur. De neus wordt gekenmerkt door fruitige aroma's van citrus en rozenblaadjes. De mond is sappig en fris en heeft een zeer mooie balans. 

 • DOP Sicilia
 • 100% nero d'avola
 • Oorsprong: Grotte, provincie Agrigento
 • Alcohol : 13%

Bestel hier de Rosé di Morgante 2018

 

Parte 2 : Tenuta di Castellaro

Tenuta di Castellaro is ontstaan uit de liefde voor het prachtige eiland Lipari . Massimo Lentsch en Stefania Frattolillo, 2 ondernemers uit Bergamo, combineerden met succes hun ambitieuze droom en veel passie. Het resultaat is een 2.000m² grote cantina gewijd aan de kunst, de architectuur en de technologie van het magische en ongerepte landschap. 

Van zodra je aankomt op dit prachtige wijndomein in de Eolische archipel, bevind je je in een paradijs letterlijk bovenop de vulkaan. De kelders zijn uitgegraven uit de vulkanische rotsen en resulteren in een state-of-the-art wijndomein.

 

Bianco Porticello 2017


De Bianco Porticello heeft een lichtgele kleur met groene reflecties. De neus is kruidachtig, bloemig en fruitig. De mond is fris en evenwichtig, met een mooie zuurtegraad en een fruitige finale. 

 • IGP Terre Siciliane
 • 60% carricante, 40% mocato
 • Oorsprong: Lipari, Eolische eilanden
 • Alcohol : 12,00 %  

Bestel hier de Bianco Porticello 2017

 

Parte 3 : Frank Cornelissen

Frank, afkomstig uit Hasselt, is altijd gepassioneerd geweest door wijnbouw. Een 20-tal jaren geleden besloot hij zijn vaderland achter te laten en zich te vestigen in Sicilië. In Solicchiata, op de noordflank van de Etna, vond hij zijn geluk en maakte hij in 2001 zijn eerste wijn. 

Zijn wijnen zijn onconventioneel: wild en puur natuur. Enkel druiven, geen fabrieksgisten, zwavel, filtering, hout of andere toevoegingen.

 

Susucaru Rosato 2018


De Susucaru Rosé heeft een lichte robijnrode kleur. In de aroma's vinden we agrumes en kleine, rode bessen. In de sappige smaak proeven we fris krokant rood fruit. Ideale metgezel voor uw zomerse gerechten of als u op zoek bent naar een lichte, rode wijn.

 • IGP Terre Siciliane
 • 25% inzolia, 25% malvasia, 25% nerello mascalese, 25% moscadella
 • Oorsprong: Solicchiata  

Bestel hier de Susucaru Rosato 2018

Parte 4 : Antica Tenuta del Nanfro

Wijndomein Tenuta Nanfro verscheen in 1989 op de wijnkaart toen de broers Lo Certo het domein erfden van hun vader. Rond het domein liggen 37 hectare wijngaarden binnen de grenzen van de bekende appellatie Cerasuolo di Vittoria. 

Sinds 1998 gelden de strikte regels van de biologische landbouw.

 

Strade Insolia 2018


De Strade Insolia heeft een lichtgele kleur met groene schittering. De neus is aromatisch en geurt naar citrusfruit en bloemen. De smaak is mineraal, mediumvol en verfijnd.

 • IGP Terre Siciliane
 • 100% inzolia
 • Oorsprong: Nanfro

Bestel hier de Strade Insolia 2018

Parte 5 : Tenute Orestiadi

De wijngaarden van Tenute Orestiadi bevinden zich rond Gibellina, in de Belice vallei in de buurt van Trapani aan de westkant van Sicilië. De warmte van de zon en de koele zeebries zorgen daar voor unieke klimatologische omstandigheden. Wijndomein verwerkt inheemse druiven uit allerlei kleine zones met specifieke microklimaten en terroireigenschappen via moderne vinificatietechnologie en wijnopslag. Dit resulteert in wijnen rijk aan karakter en elegantie die de grote diversiteit van Sicilië weerspiegelen.  

 

Zibibbo 2018


De Zibibbo heeft een groengele kleur. In de neus vinden we fruitige aroma's (citrus, perzik, gele meloen) en bloemige aroma's. De elegante smaak is fris, sappig en harmonieus. Zeer evenwichtige wijn.

 • IGP Terre Siciliane
 • 100% zibibbo
 • Oorsprong: Gibellina

Bestel hier de Zibibbo 2018