Superpromo september: Perbacco 2016

Langhe Nebbiolo Perbacco 2016

Vietti's Perbacco heeft een prachtige heldere robijnrode kleur en een neus met fruitige aroma's, met toetsen van munt, kruiden en snoep. Ronde en elegante tannines dragen bij aan een lange en verfijnde afwerking. Robuust, intens, krachtig in zijn jeugd. Een paar jaar op fles zullen complexiteit en elegantie toevoegen.

  • DOP Langhe
  • 100% nebbiolo
  • Piemonte

Normaal € 19,99, nu -20% korting aan € 15,99 !

Bestel hier de Perbacco 2016 met 20% korting.

 


Casa Vietti

Vietti is gelegen in het hart van de Langhe, in het dorp Castiglione Faletto. Het landgoed Vietti werd in 1800 gesticht door Carlo Vietti, maar ontwikkelde zich pas echt in de jaren zestig met het huwelijk van Luciana Vietti en Alfredo Curado, oenoloog van beroep en een groot kunstliefhebber.

De intuïties van Alfredo zullen de basis vormen van het domein dat we vandaag kennen, met name dankzij de creatie van één van Barolo's eerste cru's (Rocche di Castiglione - 1961), de wijnbereiding van de monocépage arneis (1967) of de uitvinding van de auteur's etiketten (1974). Inmiddels is het domein uitgegroeid tot één van de meest erkende domeinen van Italië. In 2016 werd het domein gekocht door een Amerikaans investeringsfonds, hoewel het nog steeds in handen is van de familie Vietti.

Vietti blijft zich onderscheiden door wijnen met een eigen karakter aan te bieden. Hiervoor zijn de opbrengsten beperkt. In de kelder vinden lange maceraties plaats die variëren afhankelijk van de jaargangen, een rijping van zestien maanden in Franse vaten en Slavonische eiken vaten, maar ook een botteling zonder klaring of filtering krijgen de voorkeur om de wijnen een hoge concentratie en vooral een uitzonderlijke levensduur te geven. Hoewel nebbiolo natuurlijk nog steeds het kenmerk is van het domein met zijn Barolo crus en zijn Barbaresco, behalen ze ook mooie resultaten met de Barbera- en Arneis druiven. De nieuwste aanwinst van de familie, een Timorasso, zal velen verrassen.