Superpromo september: 2018 Chianti Classico Montebuoni

2018 Chianti Classico Riserva Montebuoni

De Riserva Montebuoni heeft een diep robijnrode kleur. De intense neus geurt naar bosvruchten, braambessen, frambozen en rode bessen. De smaak is evenwichtig met een nobele, fruitige en persistente structuur. Deze wijn ademt de klassieke elegantie van het domein uit.

  • DOCG Chianti Classico
  • 96% sangiovese, 4% merlot
  • Toscane

Normaal € 39,97 nu -20% korting aan € 31,98!

Bestel hier de Chianti Classico Riserva Montebuoni 2018 met 20% korting.

Het verhaal achter de nieuwste telg in de Ama wijnfamilie,  de Riserva 'Montebuoni'...

De gelijknamige 14ha grote 100% sangiovese wijngaard werd in 1979 aangekocht en heeft een unieke ligging naast de legendarische 'Bellavista' wijngaard. Met de 2018 oogst besluiten Marco en Lorenza om een klein gedeelte van de beste druiven apart te vinifiëren en langer te laten rijpen...de Chianti Classico Riserva 'Montebuoni' is geboren. De ambitie was een wijn te creeëren die de diepte van de wat stuggere Gran Selezione 'San Lorenzo' combineert met de drinkbaarheid van een jonge 'Ama' Chianti Classico. En of ze daar in geslaagd zijn? Ontdekt u het vooral zelf! 

 

Wijnhuis Castello di Ama

Het wijndomein van dit gelijknamige kleine gehucht is de bakermat van een belangrijk onderzoek naar de juiste sangiovesekloon voor Chianti. Wijnmaker Marco Pallanti’s levenswerk is op z’n minst verbluffend te noemen: waar Chianti vroeger te kampen had met het imago van verwaterd wijntje, kon Castello di Ama dit beeld in minder dan een generatie ombuigen naar dat van hoogstaande kwaliteitswijnen.

Castello di Ama heeft door de jaren heen een indrukwekkend portfolio wijnen uitgebouwd, alsook een waar kunstpatrimonium met een absolute voorliefde voor moderne internationale kunstenaars.  Een must-visit voor elke Toscane reiziger!

Castello di Ama telt vijf Chianti Classico’s: de basiswijn ‘Ama’, de ‘Castello di Ama Riserva’ (die vanaf jaargang 2010 Gran Selezione San Lorenzo heet), de twee cru’s van individuele wijngaarden Bellavista en Casuccia én sinds jaargang 2018 ook de nieuwe 'Chianti Classico Riserva Montebuoni'. Er wordt ook een pure merlot ‘L’Apparita’ gemaakt, genoemd naar een kleine wijngaard naast het wijnhuis, die naam en faam verwierf toen hij in een blinde proeverij grote Pomerols genadeloos van tafel veegde. Met de jaargang 2009 werden ook twee nieuwe cuvées gelanceerd: ‘Haiku’, een blend van sangiovese, cabernet franc en merlot en ‘Il Chiuso’, een blend van sangiovese en pinot noir. Een andere wereldburger, de chardonnay, heeft zijn stek in de wijngaard ‘Al Poggio’ en gaat samen met 30% pinot gris in de fles na acht maanden gedeeltelijke houtrijping. Ten slotte is ook hun Vin Santo zeker het vermelden waard: een pareltje onder de zoete Toscaanse wijnen.