Superpromo : Prosecco del Valdobbiadene Crede

Superpromo april: Prosecco del Valdobbiadene Crede

De Prosecco Crede heeft een briljante strogele kleur met limoengroene highlights en een mooie persistente pareling. Boeket van wilde bloemen en exotisch fruit. Zachte smaak met indrukken van appelen en peren. Harmonisch en sappig. Droge afdronk.

De 2017 vintage kreeg heel wat hoge scores:

  • Decanter 2018 - 91
  • Fallstaff 2018 - 92
  • James Suckling 2018 - 91
  • Bacchus Canada 2018 - 90
  • Doctor wine 2018 - 90 
  • Decanter world wine awards 2018 - 88 
  • Gilbert & Gaillard 2018: gouden medaille - 87 punten
  • International wine & spirit competition 2018 : zilveren medaille

Bestel hier uw Prosecco Crede met 20% korting.

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Zone 

De Valdobbiadene-regio ligt op 50 km van Venetië en ongeveer 100 km van de Dolomieten en is al jarenlang gekend als Prosecco-regio. Het unieke microklimaat van deze streek en het speciale karakter van de grond, maken  deze streek zo geschikt voor wijnteelt.  De heuvels van de Conegliano Valdobbiadene zijn momenteel zelfs kandidaat om te worden opgenomen in de Unesco Werelderfgoed-lijst

Crede

"Crede" is plaatselijk dialect voor de kleiachtige grond die karakteriserend is voor de wijngaarden in de gemeente Valdobbiadene waar de druiven voor deze Prosecco worden geteeld. 

Glera


Het belangrijkste witte druivenras in Veneto is glera, de nieuwe officiële naam voor prosecco. Het grondgebied van de vroegere DOC Conegliano Valdobbiadene werd beschouwd als het allerbeste terrein voor de productie van prosecco. In 2009 veranderde de naam in Prosecco di Conegliano Valdobbiadene en werd gepromoveerd tot DOCG

Wijnhuis Bisol

De eerste geschreven document die wijzen op de aanwezigheid van de Bisol familie als wijnbouwers in de heuvels van Valdobbiadene dateren van 1542. De naam Bisol1542 maakt deel uit van de geschiedenis van Prosecco Superiore. De voornaamste activiteit van de familie Bisol was druivenkweek tot Eliseo Bisol in 1875 besloot om zelf wijn te gaan maken van zijn druiven. Vandaag telt het domein 177 hectare wijngaarden, waarvan 3 hectare gelegen zijn in de befaamde subzone Cartizze. Het bedrijf maakt zowel Prosseco's als andere schuimwijnen.  De Prosecco's zijn gebaseerd op de gleradruif, terwijl de andere schuimwijnen op chardonnay, pinot bianco en pinot nero zijn gebouwd. De drie beste Prosecco's zijn gemaakt van de individuele wijngaarden 'Crede', 'Vigneti del Fol' en 'Cartizze'. 

 

 

 

 

 


Sinds 2014 zijn Bisol en Lunelli gefusioneerd en combineren ze hun jarenlange ervaring en passie voor schuimwijnen.