Superpromo november: Valpolicella Ripasso 2019

2019 Valpolicella Ripasso

De Valpolicella Ripasso geurt heerlijk en intens naar bosvruchten, vanille, blonde tabak en noten. Door de dubbele gisting is de smaak heel intens en super sappig met toch een soepele structuur dankzij de rijpe tannines. Kortom, een fruitige Valpolicella op steroïden!

  • DOC Valpolicella Ripasso
  • 70% corvina veronese, 30% rondinella
  • Veneto

Normaal € 16,50 nu -20% korting aan € 13,20 !

Bestel hier de Valpolicella Ripassa 2019 met 20% korting.

Valpolicella

 De regio Valpolicella ligt tussen Verona en het Gardameer, in de nabijheid van Venetië. In de late middeleeuwen was Venetië een belangrijk internationaal handelscentrum. Daarom bouwden verschillende aristocraten prestigieuze villa's in dit gebied.  De villa's waren een voorbeeld van de Italiaanse Renaissance architectuur en werden omgeven door prachtige tuinen en wijngaarden. De wijnbouw floreerde in deze periode. De naam Valpolicella stamt uit deze tijd en komt van het Latijns 'Vallis-polis-cellae', wat 'vallei met vele kelders' betekent.

 

 

Corte Giara

 

Corte Giara is een wijnmerk dat in 1989 werd gelanceerd door de familie Allegrini van het gelijknamige topdomein in Fumane (Veneto). Deze stap was een antwoord op de noodzaak om het wijngamma uit te breiden, waarbij meteen ook de kans werd gegrepen om internationale druivenrassen te introduceren.

Dit project heeft het levenslicht geschonken aan een gamma frisse, dynamische wijnen voor alledag die qua smaak en prijs meer toegankelijk zijn dan de wijnen onder het Allegrinilabel en die een schitterende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Allegrini werkt samen met de beste druiventelers uit de regio om elk jaar de garantie te hebben van een hoge kwaliteit van het aangekochte fruit. Het gamma telt in totaal elf wijnen: drie witte, een rosé, zes rode en een zoete reciotowijn.