Superpromo november : Terre di San Leonardo 2016

Terre di San Leonardo 2016

Dit kleine broertje van de 'San Leonardo' heeft een briljante robijnrode kleur. Het boeket is vineus met aroma's van rijpe pruimen en een vegetale ondertoon. De smaak is zacht, elegant en evenwichtig. Licht bittertje in de afdronk.

  • IGP Vigneti delle Dolomiti
  • 50% cabernet sauvignon, 40% merlot, 10% carmenère
  • Trentino

Normaal € 13,99, nu -20% korting aan € 11,19 !

Bestel hier de Terre di San Leonardo 2016 met 20% korting.

 

Tenuta San Leonardo

Er zijn weinig wijndomeinen met zo’n lange geschiedenis als San Leonardo. Al in 1894 vestigde de familie Guerrieri Gonzaga zich in Trentino. Het huwelijk van markies Tullo Guerrieri Gonzaga (de grootvader van de huidige eigenaar) met Gemma de Gresti, wiens familie al twee eeuwen Tenuta San Leonardo bezat, was de start van een prachtig wijnavontuur. Carlo Guerrieri Gonzaga, die het domein overnam in de jaren zeventig, was echter de eerste technisch geschoolde wijnmaker binnen de familie. Hij introduceerde Bordolese druiven en ontwikkelde een Italiaanse Bordeaux-lookalike van de allerhoogste kwaliteit.

Nog een link met Bordeaux is de relatie met de topconsultant Giacomo Tachis, ooit medewerker van de legendarische Emile Peynaud, oenologieprofessor uit Bordeaux. Naast de topwijn wordt ook nog een tweede wijn met Bordeauxdruiven gemaakt , 'Terre di San Leonardo’, en een merlot-carmenèreblend, ‘Villa Gresti’. Een pure sauvignon is de laatste aanwinst.