Superpromo november: 2020 Chianti Classico Ama

2020 Chianti Classico Ama

Deze verfijnde Chianti Classico van de topproducent Castello di Ama heeft een robijnrode kleur. Mooie aroma's van pruimen en kersen. Elegant en verfijnd in de mond. Fruitige en frisse afdronk.

  • DOCG Chianti Classico
  • 96% sangiovese, 4% merlot
  • Toscana

Normaal € 31,97  nu met 20% korting aan € 25,58.

Bestel hier de Chianti Classico Ama 2020 met 20% korting

James Suckling - 93/100

A fresh and composed red with blackcurrant and blueberry aromas with minerals and citrus underneath. It's medium-bodied with fine tannins and a racy, long finish. Drink or hold.

 

 

Wijnhuis Castello di Ama

Het wijndomein Castello di Ama van dit gelijknamige kleine gehucht is de bakermat van een belangrijk onderzoek naar de juiste sangiovesekloon voor Chianti. Wijnmaker Marco Pallanti’s levenswerk is op z’n minst verbluffend te noemen: waar Chianti vroeger te kampen had met het imago van verwaterd wijntje, kon Castello di Ama dit beeld in minder dan een generatie ombuigen naar dat van hoogstaande kwaliteitswijnen.

Castello di Ama heeft ondertussen een uitgebreide portfolio wijnen, te beginnen met vier Chianti Classico’s: de basiswijn ‘Ama’, de ‘Castello di Ama Riserva’ (die vanaf jaargang 2010 Gran Selezione San Lorenzo heet) en de twee cru’s van individuele wijngaarden Bellavista en Casuccia. Er wordt ook een pure merlot ‘L’Apparita’ gemaakt, genoemd naar een kleine wijngaard naast het wijnhuis, die naam en faam verwierf toen hij in een blinde proeverij grote Pomerols genadeloos van tafel veegde. Met de jaargang 2009 werden ook twee nieuwe cuvées gelanceerd: ‘Haiku’, een blend van sangiovese, cabernet franc en merlot en ‘Il Chiuso’, een blend van sangiovese en pinot noir. Een andere wereldburger, de chardonnay, heeft zijn stek in de wijngaard ‘Al Poggio’ en gaat samen met 30% pinot gris in de fles na acht maanden gedeeltelijke houtrijping. Ten slotte is ook hun Vin Santo zeker het vermelden waard: een pareltje onder de zoete Toscaanse wijnen.

Ontdek hier alle wijnen van dit wijnhuis