Superpromo - Nebbiolo Langhe 2014 La Spinetta

Producent: La Spinetta

Budgetvriendelijkere kennismaking met de Nebbiolodruif.

  • Appellatie: DOP Langhe
  • Wijnstijl: medium-vol, medium-intens, droog
  • Druivenras(sen): 100% nebbiolo
  • Streek: Piemonte
€ 19,18 / fles
€ 23,97 -20%

Voldoende voorraad
meteen leverbaar

PIRIV80014


Nebbiolo is één van de oudste druivenrassen van Italië en wordt ook wel de koning der druiven in Piëmonte genoemd. De druif is krachtig maar tegelijk elegant, fruitig en ook floraal. Wijnen op basis van nebbiolo staan ervoor bekend bijzonder goed te verouderen. 

Wat maakt deze druif nu zo bijzonder?

De nebbiolo is een zeer kieskeurige druif qua bodem, hij vraagt een kalk/mergelgrond met goede drainage die water vasthoudt als het nodig is, zonder te veel vocht vast te houden. Aangezien nebbiolo erg laat en langzaam rijpt, is ook de oriëntatie van de wijngaarden heel belangrijk. Wijngaarden gericht naar het zuiden en zuidwesten garanderen voldoende intense zon en vooral voldoende zonuren.  

Nebbiolo heeft een dunne schil en is daardoor behoorlijk vatbaar voor ziektes en rot. Bij slecht weer staan de wijnmakers dan ook voor een enorme uitdaging, ook al door het noodzakelijke lange groeiseizoen.

In ideale omstandigheden gerijpt heeft wijn op basis van nebbiolo de volgende typische aroma's: aardse toetsen, kwaliteitsleder, teerachtige indrukken, rood of zwart fruit (afhankelijk van de weersomstandigheden), rozen en viooltjes. Voeg er nog de perfecte houtdosering aan toe en je krijgt de meest complexe aromapakketten die je in een wijn kan vinden.

nebbiolo
nebbiolo

Superpromo november: Nebbiolo Langhe 2014  La Spinetta

Dit kleine broertje van de beroemde Barbaresco Starderi is een intense, helderrode wijn met een geur van pruimen, zwarte bessen en noties van munt. De smaak is elegant en warm met zachte tannines en een mooie volle afdronk. 

De appellatie DOC Langhe is een zeer veelzijdige appellatie. Het grondgebied is enorm uitgebreid, het bevat alle gemeenten van de appellaties Barolo en Barbaresco. 

De keuze aan druivenrassen is een zegen voor de wijnmakers, want zeer ruim. Het is als het ware een echte speeltuin voor de producenten, waarbinnen ze enorm veel keuze hebben en dus ook originele wijnen kunnen afleveren. 

De regels zijn ook vrij soepel in vergelijking met andere Piëmontese appellaties. Dat is de reden waarom vele Barolo-producenten ook minstens 1 DOC Langhe wijn in het gamma hebben.

Foodpairing

Nebbiolo staat gekend voor zijn vaak stevige tannines. De Nebbiolo Langhe van La Spinetta weet deze echter zeer mooi te integreren, hetgeen een elegante en soepele wijn oplevert met zachte tannines en een ronde afdronk.

Een ideale herfstwijn en mooi in combinatie met alle het lekkers dat dit seizoen te bieden heeft. We denken dan o.a. aan gerechten met porcini, de typisch Piemontese carne cruda, een smeuige risotto met (waarom niet) witte truffel, ravioli al plin, stoofpotjes van wild, een sappig gegrilde entrecôte, ...

Bestel hier de Superpromo met 20% korting:

La SpinettaPiemonte
DOP Langhe — 100% nebbiolo
  • Wijnstijl: medium-vol, medium-intens, droog
€ 19,18 / fles
€ 23,97 -20%
meteen leverbaar

De familie Rivetti

In een goede 30 jaar heeft de familie Rivetti van La Spinetta zich opgewerkt tot de absolute top in Piëmonte. Giorgio Rivetti staat bekend als één van de beste oenologen van Italië en scheert hoge toppen met o.a. zijn top barbaresco's Valeirano, Gallina en Starderi. Het is van jonge wijnstokken uit dezelfde wijngaard als deze laatste dat de Langhe Nebbiolo wordt gemaakt.

Nog meer van Piëmonte proeven?

Zoals elke maand stellen hebben we ook nu een voordeelpakket samengesteld. U ontvangt 6 wijnen van Piëmonte in 1 voordeelpakket met -10% korting.

Actuele status: Voldoende voorraad

Piëmonte herbergt enkele van de beste wijnen van Italië: Barolo, Barbaresco, Barbera,… keuze te over. Met dit pakket haal je een bloemlezing van de regio in huis.

€ 237,01 / pakket
€ 263,35 -10%

meteen leverbaar