Superpromo mei: 2020 Prosecco Jeio Brut Rosé

2020 Prosecco Jeio Brut Rosé

Rosé is letterlijk een nieuwkomer in het al zo populaire prosecco-wereldje. Deze gloednieuwe Prosecco Jeio Rosé heeft een lichte zalmrose kleur en een fijne pareling. In de frisse neus treffen we vooral rozenblaadjes en citrusaccenten aan. De smaak is elegant en evenwichtig met een mooie sappigheid. Crispy rood fruit overheerst, met een aangename en zuivere afdronk. Een zonnig glas!

  • DOC Prosecco
  • 85% glera, 15% pinot nero
  • Veneto

Normaal € 14,50 nu -20% korting aan € 11,60 !

Bestel hier de Jeio Prosecco Rosé 2020 met 20% korting.

Prosecco-heuvels van Conegliano en Valdobbiadene : Unesco Werelderfgoed

Na een kandidatuur van 10 jaar én vooral het werk van meerdere generaties wijnmakers, werden de Prosecco-heuvels van Italië op zondag 7 juli 2019 opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. De Prosecco heuvels liggen in een klein, heuvelachtig gebied in de provincie Treviso (Veneto). Het unieke, culturele landschap is het resultaat van de effectieve interactie tussen mens en omgeving.

Wist je trouwens dat Bisol 1542 één van de eerste Prosecco-producenten was?

Ontdek de Prosecco DOCG van Bisol

Wijnhuis Bisol 1542

Bisol1542: absolute pioniers en steeds op zoek naar de zuiverste interpretatie van prosecco uit de heuvels van Valdobbiadene. Het jongste resultaat: een spinternieuwe rosé onder de merknaam Jeio by Bisol1542. De verpersoonlijing van de liefde van Giovanna Bisol voor haar man Desiderio, die ze liefkozend "Jeio" noemde.

Pas in mei vorig jaar werd de productie van "rosé" prosecco binnen de strenge Italiaanse wijnwetgeving gelegaliseerd. Voor het eerst mocht een klein percentage rode druiven worden toegevoegd aan de klassieke proseccodruif glera. Enkel pinot noir en dit dan nog voor min. 10 en max. 15%. Bovendien moest het een "millesimato" zijn, een prosecco van 1 oogstjaar. De ambitie is duidelijk... de Italianen willen er graag een luxe-tintje aan geven.

Jeio was een echte pionier van Prosecco. Deze lijn van mousserende wijnen is het eigentijdse, frisse en wereldlijke gezicht van Bisol1542: een wijnmaker die trots is op haar lange traditie, maar meer dan ooit klaar is om te evolueren en naar de toekomst te kijken. Jeio is het ontmoetingspunt tussen het typisch Italiaanse "savoir faire" met spontaniteit en kosmopolitische informaliteit.