Superpromo maart: Rosso Toscana Non Confunditur 2021

2021 Rosso Toscana Non Confunditur

Schitterende blend van de Toscaanse druif sangiovese met de internationale druiven cabernet sauvignon, merlot en syrah. Een perfect evenwicht tussen fruit, tannine en zuren leveren een juweeltje af. Een heerlijke en reeds zeer toegankelijke wijn, de ideale mix tussen Toscaanse flair en een internationaal karakter.

  • IGT Toscana
  • 30% cabernet sauvignon, 30% merlot, 30% sangiovese, 10% syrah
  • Toscana

Normaal € 16,99  nu met 20% korting aan € 13,59.

Bestel hier de Non Confunditur 2021 met 20% korting

Wijnhuis Argiano

Op de top van een prachtige heuvel ten zuidwesten van Montalcino ligt de statige Villa di Argiano, in de renaissance gebouwd door de nobele Pecci-familie uit Siena. Door haar ligging profiteert ze van zowel de overvloedige zon als van de ventilatie die vanuit de Toscaanse kust naar de vallei komt. Sinds het historisch landgoed een paar jaar geleden werd gekocht door een rijke Braziliaanse zakenman, heeft het domein een ware revolutie gekend. Er werd een enorme investering gedaan in nieuwe kelders, maar ook in de wijngaarden, met o.a. een zeer belangrijk onderzoek naar de verschillende types grond. Net buiten het oude domein, omgeven door 57 hectare wijngaarden, staan de meer moderne installaties voor botteling en stockage.

Sangiovese vormt de rode draad in de productie van vooral Brunello en Rosso di Montalcino. Recent werd nog een nieuwe single vineyard cru in het leven geroepen, de Brunello di Montalcino Vigna del Suolo. Deze nieuwe topper is nu met de 2016 aan zijn 2de jaargang toe en is alweer een model voor finesse en elegantie. Een fascinerende topwijn, uit de Suolo-wijngaard, met 65 jaar oude sangiovesestokken. De basis Brunello is fascinerend en zeer mooi in balans voor een ‘instapwijn’. Full-bodied met mooi gepolijste tannines en een opvallende lengte in deze prijsklasse. Laat die Bistecca Fiorentina maar aanrukken! Hartendief is voor velen het buitenbeentje 'Solengo', een eigentijdse blend van cabernet sauvignon, syra en merlot. De supertuscan van het domein.

Ontdek hier alle wijnen van dit wijnhuis