Superpromo juni: Rosso del Duca 2017

2017 Montepulciano d'Abruzzo Rosso del Duca

De Rosso del Duca heeft een donker robijnrode kleur. Mooi boeket van rijp rood bosfruit en bloemen. De smaak is droog, vol, zijdezacht, met hints van donkerrood fruit, kersen, leer, vanille en zachte tannines. Dankzij de pittige smaak en fruitige noot is deze wijn de ideale keuze om te serveren bij gerookt of barbecuevlees.

  • DOC Montepulciano d’Abruzzo
  • 100% montepulciano
  • Abruzzo

Normaal € 11,97 nu -20% korting aan € 9,58!

Bestel hier de Rosso del Duca 2017 met 20% korting

Wijnhuis Villa Medoro

Dat niet alleen oudere familiedomeinen tot de top behoren, bewijst Federica Morricone. Deze ex-advocate uit het gehucht Medoro bij Atri besliste in 1997 om het fruit van de wijngaarden van haar grootvader zelf te verwerken in plaats van het te verkopen, zoals tot dan de gewoonte was. Inmiddels beslaat het domein circa 100 hectare wijngaarden, worden jaarlijks 300.000 flessen geproduceerd, en is Villa Medoro uitgegroeid tot moderne sterspeler van de Abruzzen.

De druiven worden in de wijngaard naar de hoogste kwaliteit gegidst en via de modernste technieken omgezet in topwijnen, die zelfs door de meest veeleisende wijnliefhebbers geapprecieerd worden. In 2007, slechts tien jaar na de start, kreeg Villa Medoro in de beroemde wijngids ‘Gambero Rosso’ het etiket van meest veelbelovend opkomend wijndomein opgeplakt! Sindsdien stapelen de erkenningen en prijzen zich op en veroveren de negen frisse, strakke en moderne wijnen, gemaakt van enkel autochtone druivenrassen, de hele wereld.