Superpromo Juni: 6 + 6

Koop 6 Tirreno 2015 + krijg 6 Carmen Puthod 2015 gratis

Koop 6 flessen Tirreno 2015 van Belguardo (119,94 €/6 flessen) én krijg 6 flessen Carmen Puthod 2015 van Teruzzi & Puthod (waarde € 81,00/6 flessen) helemaal GRATIS.

Hoe?

Leg 6 flessen Tirreno 2015 in uw winkelmandje. De 6 gratis flessen Carmen Puthod 2015 worden automatisch toegevoegd aan uw bestelling.

Deze actie is geldig op elk veelvoud van 6.

 

Actie: geldig in juni én zolang de voorraad strekt. 

Koop 6 flessen Tirreno 2015 én krijg 6 flessen Carmen Puthod 2015 gratis. 

De wijnen

Tirreno 2015

Tyrrhenus, de charismatisch en onbevreesde prins van de "Tyrrhenoi", leidde zijn volk naar Midden-Italië. Ze installeerden de Etruskische beschaving en importeerde de wijncultuur. De "Tirreno", afkomstig van de wijngaarden van Belguardo met uitzicht op de Tyrrheense Zee,  is geïnspireerd op zijn karakter. De wijngaarden profiteren van de gunstige invloed van de zeebries. 

De elegante Tirreno heeft een donkerrode kleur. In de mediterraanse neus vinden we cassis en bosvruchten. De smaak is verleidelijk, karaktervol maar elegant. Aangename afdronk, kortom een wijn die veel drinkplezier geeft. 

Deze Tirreno kreeg van wijnrecensenten Robert Parker en Antonio Galloni een score van 91/100.

  • Tenuta di Belguardo
  • Blend: 65% cabernet sauvignon, 20% alicante, 10% cabernet franc, 5% petit verdot
  • Appellatie: DOP Maremma Toscana
  • Alcohol: 13,90 %
  • Bewaartermijn: 8 jaar

Bestel hier de Tirreno

 

Carmen Puthod 2015

De Carmen heeft een goudgele kleur en uitgesproken aroma's van rijp wit fruit, kruiden, vanille en getoast hout. De smaak is vrij complex en rijk voor een wijn in deze prijsklasse. Lichte houttoets. 

  • Teruzzi & Puthod
  • Blend: 100% sangiovese
  • Appellatie: IGP Toscana
  • Alcohol: 13 %
  • Bewaartermijn: tot eind 2022

Bestel hier de Carmen

 

De wijndomeinen

Tenuta Belguardo


In het hartje van de Toscaanse Maremma, op de heuvels tussen Grosseto en Montiano, en aan de Thyrreense kust, ligt het mooie domein Belguardo. Sinds de jaren '90 behoort dit toe aan de familie Mazzei, die ook eigenaar is van Castello di Fonterutoli in Chianti Classicogebied. Tenuta Belguardo strekt zich uit over maar liefst 70 hectare, waarvan de helft is gewijd aan gespecialiseerde wijngaarden. In 2012 werd er een volledig nieuwe wijnkelder opgetrokken met de modernste snufjes. 

Het hele gebied ligt op gemiddeld 50-180 m boven de zeespiegel en is Zuid/Zuid-west georiënteerd. Het microklimaat wordt sterk beïnvloed door de nabijheid van de Thyrreense zee met sterke warme stromen tijdens de lente en de zomer.

 

Familie Mazzei

De geschiedenis van de familie Mazzei gaat terug tot in de 11de eeuw en ze hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de Toscaanse politiek, cultuur en wijnbouw. Het domein Castello di Fonterutoli is al 23 generaties familiebezit. In 1998 besloot de familie Mazzei om zijn kans te wagen in de Maremma, en zo ontstond Belguardo. 

 

Teruzzi & Puthod

Enrico Teruzzi heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat Vernaccia di San Gimignano evolueerde van toeristenwijntje tot één van Italië’s meest succesvolle namen. Dat zal hij wellicht zelf niet gedacht hebben toen hij in 1974 het domein opstartte dat nu 180 hectare telt, waarvan 94 beplant met wijnstokken. 

Naast de beroemde Vernaccia di San Gimignano wordt o.a. de bijzondere ‘Carmen Puthod’ gemaakt, een sangiovese die als witte wijn gevinifieerd wordt.