Superpromo juni: 2020 Il Rosé di Casanova

2020 Il Rosé di Casanova

De Rosé Casanova heeft de typische zalmroze kleur van de Rosé's uit de Provence. In de neus vinden we perzik en bloemen met een vleugje mineraliteit. De smaak is rijk en vol met veel fraicheur. Aangename afdronk met tikkeltje ziltigheid.

  • IGT Toscana
  • 50% prugnolo gentile, 50% sangiovese
  • Toscane

Normaal € 14,97 nu -20% korting aan € 11,98 !

Bestel hier de Rosé di Casanova 2020 met 20% korting.

Wijnhuis Casanova della Spinetta

Uitleg geven over een blitscarrière in de wijnwereld kan moeilijk beter omschreven worden dan door de historiek van Giuseppe Rivetti te overlopen. in 1977 komt hij terug uit Argentinië naar zijn vaderland, koopt wijngaarden in Castagnole lanze en maakt er een jaar later zijn eerste Moscato d’Asti.

Drie decennia later is de bouw van het derde wijnbedrijf net af, twee in Piemonte en deze in Toscane. In nog geen dertig jaar veroverde de familie de harten van veeleisende wijnliefhebbers, met diverse wijnstijlen en druiven als basis.

Ondertussen is de hele Rivetti familie betrokken, zowel in de wijngaarden, het wijnmaken als in de administratie: Giorgio, Andrea, Bruno, Carlo, marco en Giovanna.

Het laatste project is het Toscaanse “Casanova della Spinetta” nabij Pisa. Hier produceren wijnen op basis van sangiovese met Piemontese know-how.